Naptár - 2021

Az eseményeken való részvétel belépődíjhoz és regisztrációhoz kötött.

 

A 2021-es programok 

 

Február: Art is Business: Connections – Két éves az Art is Business

Az évindító eseményünket a kétéves születésnapját ünneplő Art is Businessnek szenteljük. Ráadásul olyan izgalmas helyszínen, amely Budapest és Magyarország legújabb és legizgalmasabb kortárs képzőművészeti magánmúzeuma. Az épület hivatalos megnyitója előtt mi lehetünk az elsők, akik zártkörben nézhetjük meg a galériát. 

 

Március: Art is Business: Connections – Középpontban a színház

AZ elmúlt időszakban nagyon sokat lehetett hallani a színházak állami és önkormányzati finanszírozásáról. Ezen az alkalmon arra keressük a választ, hogy vajon hogyan érdemes a színházi világgal együttműködnie a vállalatoknak, miként működik a színházi mecenatúra hazánkban és milyen szempontok alapján érdemes egymásra találnia a forprofit és előadói intézményeknek/művészeknek/társulatoknak. 

 

Április: Art is Business: Connections – Középpontban Írország

Az áprilisi lapszám ír tematika mentén mutat be hazai és ír tulajdonú vállalkozásokat, forprofit és művészeti szakembereket, valamint ír-magyar művészeket. A magazin mentén hívunk el megszólalókat is. 

 

Május: Art is Business Konferencia

A május 14-re halasztott esemény Magyarország első ilyen minőségben megszervezett egész napos konferenciája. Az alkalmat nyolc témakör köré építettük, hat nemzetközi szakértő előadót kértünk fel felvezetőnek és több mint 30 szakember személyesen is részt vesz majd és adja át a tudását a témában.

artisbusinessconference.hu 

 

Június: Art is Business: Connections – Középpontban a tánc – vo.2

2020. októberében beszélgettünk először a kortárstáncban rejlő lehetőségekről a Nemzeti Táncszínházban és akkor nem fejeztük be, hiszen valóban van miről értekezni a témában. Ezen az alkalmon folytatjuk, de más táncműfajjal és megszólalókkal. 

 

Augusztus: Art is Business: Connections – Középpontban Hollandia

Az augusztusi magazin holland tematika mentén épül fel és ennek mentén a zártkörű eseményünk is holland-magyar vállalatok világáról, magyar és holland művészek/művészeti projektek együttműködéseiről szól majd. 

 

Szeptember: Art is Business: Connections – Középpontban a komolyzene

A szeptemberi zártkörű eseményünkön a Gramofon magazin szakmai együttműködésével arra keressük majd a válaszokat, hogy miért alakult ki, hogy ebben a kulturális világban a magán mecenatúra vált jelentőssé, és hogy azok a vállalatok, akik a zenekarok,vagy épp klasszikus zenei projektek mellett állnak, miért döntöttek így? 

 

Október: Art is Business: Connections – Középpontban az irodalom

Az októberi lapszámunk megjelenéshez szorosan kapcsolódóan a zártkörű eseményünk meghívottai is elmondják, miért az irodalmi szegmenst választották partnerül. 

 

November: Art is Business: Connections – Középpontban a film

Nagyon érdekes világ a szponzoráció/támogatás szempontjából a hazai filmipar. Erről mesélnek majd nekünk olyan szakemberek, akik gyakorlatban is megtapasztalták az együttműködéseket. 

 

December: Art is Business Díjátadó 2021