by artisbusiness.hu / MTI 2023. Jul 10.

Július 31-éig lehet jelentkezni az ingyenes Hybrid Art Camp alkotótáborra

A nemzetközi alkotótábor célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének művészeti eszközökkel való megjelenítése.

Idén is várja a művészet iránt érdeklődő fiatalokat a Hybrid Art Camp ingyenes művészeti alkotótábor a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében augusztus 10. és 19. között, Köveskálon.

Az elmúlt években többek között a Káli-medence, Kecskemét, Pannonhalma és Pécs adott otthont a Hybrid Art Camp alkotótábornak. Idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával, a Tiszta Balaton, tiszta művészet projekt keretében ismét várják a design, művészet, építészet és marketingkommunikációs hallgatókat, valamint a művészet különböző ágazatai iránt érdeklődő fiatalokat a köveskáli alkotóházban.

A program keretében létrejövő alkotások minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek. Az alkotótáborban a fiatal művészek többféle hulladék-alapanyaggal is megismerkednek, és különböző technikákat próbálhatnak ki, ahol újrahasznosított bútorokból és más anyagokból közösen megálmodnak egy jelképes teret. Az újrahasznosítás eszközeivel gondolják újra, hogyan válhatnak régi tárgyaink ismét a mindennapi életünk részeivé ezáltal is támogatva az újrahasznosítást és a fenntarthatóságot.

A tíznapos táborban Rózner György építőművész, belsőépítész, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatója vezetésével tíz egyetemi, főiskolai hallgató és/vagy fiatal alkotó kap lehetőséget, hogy ingyenesen csatlakozzon a Hybrid Art Camp alkotói élményéhez, a közös Inner Space létrehozásához.

A programra a jelentkezési határidő: július 31. A részvétel ingyenes, a szállás és étkezés biztosított. A jelentkezéseket a hybridcycle@hybridcycle.hu email címre várják.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép illusztráció  (forrás: a HybridCycle Facebook-oldala

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!