by artisbusiness.hu 2022. jún 24.

Kultfilmekkel és koncertfilmekkel nyílik meg Óbudán Budapest legújabb mozija

A megnyitón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Június 30-án, csütörtökön este hollywoodi filmklasszikusok, ikonikus koncertfilmek és népszerű családi animációs filmek ingyenes vetítésével nyitja meg kapuit a GOBUDA Mozi, a teljes körűen felújított GOBUDA Mall – korábbi nevén EuroCenter – hattermes multiplex mozija.

A WING Zrt. fejlesztésében újjászületett az óbudai EuroCenter, új nevén GOBUDA Mall bevásárlóközpont. A tetőtől talpig újratervezett és teljeskörűen felújított bevásárló- és szabadidőközpont egyes részeit március végétől kezdve több szakaszban nyitották meg a látogatók számára. A nyitási folyamat kiemelt állomása következik július 1-jén: ezen a napon indul a hattermes GOBUDA Mozi folyamatos működése, a Pannonia Movie Kft. üzemeltetésében.

A mozinyitás előestéjén, június 30-án (csütörtökön) 17 órától különleges programmal, ingyenes vetítésekkel várják a filmrajongókat. A rendhagyó programban régi klasszikusok, például az idén negyvenéves E.T. – A földönkívüli, Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Vissza a jövőbe szereplenek, és láthatók olyan nagy sikerű családi animációs filmek, mint a Gru és a Shrek első részei. Emellett a nyitóesten négy koncertfilmet is vetítenek. Látható a Queen legendás 1986-os budapesti koncertjéről készült mozifilm, a Depeche Mode zenés dokumentumfilmje, a Spirits in the Forest – a közelmúltban elhunyt alapító tag, Andrew Fletcher emlékére –, a Metallica és a San Francisco Szimfonikusok S&M² című 2019-es koncertjéről készült film és egy igazi ritkaság: a Pink Floyd korai, 1972-ben készített Live at Pompeii című koncertfilmje.

A filmeket digitálisan felújított képpel és hanggal vetítik, a játékfilmek magyar szinkronnal láthatók. A belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegy online foglalható a mozi honlapján.

Július 1-jétől, péntektől kezdve a mozi a hét minden napján nyitva tart, és várja a szórakozni vágyókat. A következő hetek filmpremierjei mellett az elmúlt időszak sikerfilmjeit is műsorra tűzik. Megtekinthető lesz például a Top Gun: Maverick és a Lightyear.

A GOBUDA Mozi műsorában csak egy-egy estén látható mozitartalmak is helyet kapnak, köztük koncertfilmek, opera- és balettközvetítések, valamint digitálisan restaurált filmtörténeti klasszikusok és tematikus filmklubvetítések. A mozivetítések mellett szeptembertől élő bábszínházi programok is várják a legkisebbeket, olyan népszerű mesehősökkel, mint Kipp-Kopp, Boribon és Marcipán Cica.

A megnyitó Facebook-eseménye ide kattintva érhető el. További információk ITT találhatók, a mozi honlapja pedig ezen a linken.

A borítóképen a felújított Gobuda Mall homlokzata látható, a fényképet Hlinka Zsolt készítette. Képek: GOBUDA