by artisbusiness.hu 2023. Jul 10.

Szeptember 24-éig jelentkezhetnek a jövő tehetségei a Müpa pályázatára

A hat legígéretesebb formáció kiválasztása idén megújult szabályrendszer szerint történik.

Hagyományaihoz és a kulturális fenntarthatóság elvéhez híven 2024. február 16. és 18. között a Müpa ismét megrendezi a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét. A Jazz Showcase legfontosabb célja felhívni a figyelmet a pályájuk elején járó, kimagasló tehetségű előadókra.

A Müpa megalakulása óta küldetésének tekinti, hogy a hazai alkotó- és előadó-művészeti színtér feltörekvő tehetségeinek fellépési lehetőséget biztosítson, így támogatva a pályakezdő fiatalok karrierjének beindulását. A 2008 óta létező Jazz Showcase elsődleges és legfontosabb célja, hogy lendületet adjon a jazzutánpótlásnak, minél többekkel ismertesse meg ezt a mindig megújulni képes, üdítően spontán és ezerarcú műfajt, valamint a jelen és a jövő jazzrajongóit jazzfiestára hívja. 

A már több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő, a jövő sztárjait reflektorfénybe állító tehetségbörze elismertsége egyre növekszik, amit jól mutat a fellépésre jelentkező zenekarok számának emelkedése, a szakmai partnerek mind bővülő köre és a közönség hosszú évek óta töretlen, sőt egyre fokozódó érdeklődése. A hazai klubokat és fesztiválokat képviselő szakmai partnerek, valamint a műfaj szaktekintélyeiből álló nemzetközi zsűri tagjai a Müpa által felkínált szakmai és közönségdíjakon felül minden évben további színpadra lépési lehetőségekkel ismerik el a Jazz Showcase legígéretesebb tehetségeit. 

Fotó: Hirling BálintFotó: Hirling Bálint

2024-ben az eseménysorozat a megszokott értékvállalás mentén, ám megújult pályázati rendszerben folytatódik. A pályázaton indulhat minden, magát magyarnak valló személy, aki megfelel a kiírás feltételeinek; a börzére való jelentkezés, valamint a hat legalkalmasabb formáció kiválasztásának és meghívásának részletes szabályait a Müpa honlapján olvasható dokumentumból ismerhetik meg az érdeklődők. A beérkezett pályamunkák előzetes válogatását Borbély Mihály klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője, valamint Bércesi Barbara, a Müpa jazzprogramjainak szerkesztője végzi.

További információk: ITT

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: a 2023-as Jazz Showcase a Müpában (fotó: Csibi Szilvia)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!