by artisbusiness.hu 2023. Mar 12.

High-tech biztonsági rendszereket telepítettek Banksy ukrajnai falfestményeire

Az Ajax Systems 13 000 dollár értékű biztonsági és felügyeleti berendezéseket telepített négy Banksy-képre Kijevben és környékén.

Az ukrán alapítású nemzetközi biztonsági cég high-tech rendszereket telepített, hogy éjjel-nappal védelmet biztosítson Banksy által Kijev környékén készített négy graffitinek. A falfestmények azok közé tartoznak, amelyeket a titokzatos művész tavaly a háború sújtotta ország épületeire készített. Amina Yepisheva, az Ajax Systems szóvivője szerint nem léptek személyesen kapcsolatba Banksyvel a projekt során, amelynek költségeit a cég állta – írta az theartnewspaper.com.

„Banksy művei kulturális és történelmi értékkel bírnak az ország számára, hiszen arra emlékeztetnek, hogy a fény győzni fog a sötétség felett. Fontos, hogy ellenálljunk a már megtörtént esetleges vandalizmus-kísérleteknek. Hálásak vagyunk partnereinknek és a biztonsági mérnököknek. Sikeres megoldást találtak és hoztak egy kihívásokkal teli környezetben" – mondta Oleh Torkunov, a kijevi regionális katonai közigazgatás helyettes vezetője.

Forrás: Banksy, InstagramForrás: Banksy, Instagram

Valentine Hrytsenko, az Ajax Systems marketingigazgatója elmondta, hogy sok akadályt kellett leküzdeniük, a lerombolt épületektől kezdve az áramellátás hiányáig. „A kijevi regionális közigazgatás és a minisztérium segítségével sikerült megtalálnunk és életre hívnunk a szükséges megoldásokat. Örülünk, hogy az Ajax termékei még ilyen kihívásokkal teli időkben is védik a kultúrát" – fogalmazott.

Forrás: Banksy, InstagramForrás: Banksy, Instagram

Ukrajna az invázió első évfordulója alkalmából bélyeget bocsátott ki, amelyen az egyik Banksy-graffiti reprodukciója látható.  A képet a brit művész egy lerombolt falra festette a Kijevtől északnyugatra fekvő Borodianka városában, és egy felnőtt férfit dzsúdóban legyőző fiút ábrázol.

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Graffiti az ukrajnai Borodyankában (forrás: Banksy, Instagram)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!