Kik vagyunk?

Az Art is Business olyan stratégiai gondolkodást támogató kezdeményezés, amely a vállalati és kulturális szféra összekapcsolódását segíti megegyező értékek, de eltérő érdekek mentén.

Az iniciatíva azzal a céllal jött létre, hogy rávilágítson arra, miért és milyen módon érdemes együttműködésben gondolkodniuk a művészeti élet és a forprofit szegmens szereplőinek. Az Art is Business nyomtatott és online médiumot, képzéseket, zárt körű eseményeket, konferenciákat, Art is Business Díjat, ahhoz kapcsolódó minifilmeket és díjátadó gálát foglal magába. Működtetője az Art is Business Egyesület.

Az Art is Business híroldal célkitűzései

Az artisbusiness.hu egyedülálló módon igyekszik bemutatni a hazai és nemzetközi tér legkiválóbb, aktuális jó példáit a szponzorációs, támogatási és magánmecenatúra oldaláról.

Az art-and-business, azaz a művészet piacorientáltsága mellett az Art is Business fontos célkitűzése, hogy a jövő menedzsergenerációi számára valós alternatívaként mutassa be a művészettel való együttműködést. Ezért rendkívül nagy hangsúlyt fektet a felsőoktatásban részt vevők érzékenyítésére. 

A művészeti menedzsmenti gondolkodás fontossága mellett jelentős érvek szólnak, hiszen ezen munkaterület, munkafolyamat Magyarországon hányatott sorsú, és nagyon kevesen űzik igazán hivatásszerűen. A cél az, hogy a művészeti világ számára kiderüljön, milyen nagy  szükség van jó szakemberekre. Ezen az oldalon lehetőséget biztosítunk a párbeszédre, szakmai felvetésekre, cikkek közlésére, és bízunk abban, hogy ennek hatására sokan választják majd hivatásuknak a kultúra menedzselését. 

Kellemes olvasást kívánunk! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és szívesen tudna meg többet rólunk, keressen minket bátran!

L. Horváth Katalin          

felelős szerkesztő          

Balogh Máté András

Art is Business-vezető

-------------------------------------

Büszkék vagyunk arra, hogy 2021-ben a Bridge Budapest független zsűrije nekünk ítélte az Aktív Közösségi Díjat a forprofit kategóriában.  

2022-től a Menedzserek Országos Szövetségének hivatalos tagjai közé tartozunk.