Art is Business Díj

MEGHOSSZABBíTVA 2021. SZEPTEMBER 30-IG!

 

Az Art is Business Díjat 2019 óta hirdeti meg az Art is Business annak érdekében, hogy kiderüljön, mely vállalatok, magánemberek és települések gondolkodtak komolyan a művészeti világgal való együttműködésről az adott évben. 

Az elmúlt években folyamatos volt a jelentkezők számának a növekedése, amely annak is betudható, hogy egyre többen látnak fantáziát és értéket a művészeti piaccal való szorosabb együttműködésben. 

Az első két év díjazottai:

2019:

Nagyvállalati kategória: B. Braun Magyarország

Kis-és Középvállalati kategória: Vylyan Borbirtok 

Fidelio - Kulturális mecénás: Radnóti Zsuzsa

Forprofit mecénás: Egri Orsolya

2020:

Nagyvállalati kategória: Magyar Telekom

Kis-és Középvállalkozás: Intelligent Power Solution

Fidelio - Kulturális mecénás: Horgas Eszter

Forprofit mecénás: Rényi Andrea

Kulturális turizmus: Nyíregyháza

---

2021

A 2021-es díj különösen fontos, hiszen egy pandémia és gazdasági válság mentén a művészeti élet kitettsége és sebezhetősége rávilágított arra, hogy az együttműködő és támogató gondolkodókat mindinkább meg kell becsülni és pozitív példaként kell rájuk tekinteni. Aki ebben az évben is folytatta, vagy mindinkább elindított új együttműködéseket, bármilyen érdek mentén, tisztelettel kell rá tekinteni. 

Ezért áll az idei díj fókuszában az új együttműködések elindítása, hiszen, aki vállalkozó szellemmel, kíváncsisággal úgy döntött, hogy elindít valami újat a művészeti szereplők valamelyikével, elismerést érdemel. 

----

Technikai információk

Nagyvállalatok és KKV pályázók

A díj pályázati folyamatában az űrlap kitöltésésvel vehetnek részt nagyvállalatok, valamint a kis- és középvállalkozások képviselői 2021. június 20 - szeptember 30. között. Az űrlap kitöltésének megkezdésétől két hét áll a pályázók rendelkezésére, hogy véglegesítsék az adatlapot és a válaszokat. Amennyiben a kérdésekre nincs egzakt válasz, jelezzék az űrlapban, hogy nem áll módjukban az adott kérdésre választ adni és folytassák a többi kérdéssel. Kérjük, ne hagyják abba a válaszadást!

Forprofit mecénás

A forprofit mecénás kategóriában főlega művészeti szegmenstől kérjük a jelöléseket. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy az adott évben mely magánszemélyekkel, milyen gondolat mentén jöttek létre, vagy folytatódtak együttműködések. Amennyiben ezen kapcsolatok nyilvánosak, 3000-4000 karakter terjedelemben kérjük a jelöltek bemutatását. A jelöléseket az info@artisbusiness.hu email címre várjuk 2021. június 20 - szeptember 30. között.

Kulturális Mecénás díj

 A díjra a Fidelio magazin szerkesztősége terjeszti fel a jelölteket. 

----

Kulturális Turisztikai Díj

Ezen díjkategóriában is jelentkezéssel tesszük lehetővé azt, hogy a települések megmérettessék magukat. 

A díjra olyan települések pályázatait várjuk, akik összefoglalóan, maximum 8 000 karakterben tudnak a következő kérdésekre válaszolni:

1. Mióta gondolkodnak tudatosan, stratégiai szinten a település kulturális értékeivel a város kommunikációját illetően?

2. Milyen együttműködéseket, projekteket hoztak létre a kulturális és művészeti értékeik bevonásával annak érdekében hogy a városba belföldi, vagy nemzetközi turisták érkezzenek? Az elmúlt 2-3 év történéseit érdemes felsorolni. 

A pályázatok elő-elbírálásában szakmai zsűri vesz részt, Bódis Gábor turisztikai szakember vezetésével. 

----

Zsűri

A pályázatokat hatfős kuratóriumi testület bírálja el, akik a hazai kulturális kommunikációs szakma meghatározó szereplői.

Balogh Máté András, az Art is Business vezetője

Batta Barnabás, a MITTE Communications stratégiai igazgatója

Drucker Dávid, a Trafó marketing- és kommunikációs vezetője

Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum marketing- és kommunikációs vezetője

Hóbor Helga, a Nemzeti Táncszínház kommunikációs és értékesítési vezetője

Juhász Dóra, a MÜPA PR-vezetője

-----

 

A pályázat kiemelt szereplőit az Art is Business decemberi lapszámában mutatják be a szervezők, és a legjobbakat díjátadó keretében ünneplik meg 2021. december 15-én.