Next Generation Egyetemi Program

A közeli jövő értékorientált menedzserei – Hol a helye a művészetnek a vállalaton belül?

A 2024/25-ös tanévben az Art is Business a Corvinus Művészeti Akadémia diákszervezettel közösen, az egyetem tanszékeinek hozzájárulásávalúj programot indít a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak. 

A projekt célja, hogy a jövő vezetői számára nyilvánvalóvá váljon, miért és hogyan érdemes a művészet eszköztárához nyúlni és együttműködni a művészeti szcéna szereplőivel. Mikor és hol van a helye egy alapvetően profitorientált vállalkozás életében a kreativitásnak és a kulturális sokszínűségnek? A jövő menedzsereinek és vezetőinek milyen értékek mentén érdemes gondolkodniuk, hogyan találhatják meg önmagukat a vállalati kultúra keretein belül? 

A programsorozat során olyan workshop jellegű alkalmakra várjuk az egyetem hallgatóit, amelyeken nagyvállalati felső vezetők, szakmai menedzserek, junior munkavállalók és művészeti szereplők mesélnek arról, hogyan építhető be ez a szemlélet a HR, a marketing, a vállalatirányítás, a pénzügy, a felelősségvállalás, az ESG, a PR, a kommunikáció és a projektmenedzsment területén.

A havi, interaktív programok közös vonása, hogy a művészetre és a kreativitásra mint soft power értékre világítanak rá; a meghívott vendégek gyakorlati tapasztalatai mutatják meg, hogy érdemes a területekre új szemmel tekinteni.

Indulás: 2024. szeptember

Befejezés: 2025. június