2023.10.30.: Baráti kör esemény a Danubia Zenekarnál

Barátikör-esemény:Komolyzene nincs, csak zene van – A Magyar Telekom és a Danubia Zenekar zárt körű találkozása

A Danubia Zenekar Magyarország egyik leginnovatívabb zenekara, melynek művészeti vezetője, Hámori Máté Liszt Ferenc-díjas karmester szenvedéllyel és hittel törekszik arra, hogy mindig új oldaláról mutathassa meg az együttest. A koncerttermek látogatói már ismerik magas színvonalú muzsikálásukat, de azt még kevesen láthatták, hogy milyen művészeti szolgáltatásokat képes a társulat megvalósítani. Legutóbb a PWC vezérigazgatói felmérésének bemutatóján láthatta a magyarországi üzleti szféra. https://www.facebook.com/watch/?v=554023163195953 

Az est során a Magyar Telekom meghívottai és az Art is Business Baráti köre kötetlen formában ismerkedhet meg a zenekar három különböző vállalásával és összekapcsolódási lehetőségeivel. Ezt a zenekar játéka teszi majd még inkább felejthetetlenné. 

A Danubia Zenekar új zeneoktatási platformja, az ÉNekÚT forradalmasítja az iskolai énekoktatást. Az online platform teljes tanéveket átfogó, élményalapú óravázlatokat kínál a résztvevőknek, integrálva a zenekar videóit és zenei tartalmait, hogy élvezetesebbé tegyék a zenetanulást –  mindezt úgy, hogy rugalmasan alkalmazkodhatnak a pedagógusok és diákok igényeihez.

A Közös hang projekt összeköti a Danubia Zenekart és a Máltai Szimfónia programot, hogy a felzárkózó településeken zenét tanuló gyerekek művészi összefonódását hozza létre. Egyedi találkozások, közös célok és bérletes koncertek által erősítik az integrációt, üzenetük: a zene hidakat épít, még a legmeredekebb szakadékokon át is.

Egy befejezetlen zenemű hiányzó részei új életre kelnek a Danubia Zenekar egyik új projektjében, a hagyomány és az innováció határmezsgyéjén: egy élő kortárs zeneszerző és a mesterséges intelligencia külön-külön komponálja meg a hiányzó részt, majd a zeneértő közönség előtt debütálva kerül sor az összehasonlításra.