Art Corner - Business Fest 2024

A Business Fest és az Art is Business szakmai partnerségében megvalósuló Art Corner égisze alatt a Danubia Zenekar, a Duda Éva Társulat, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház és a Magyar Állami Operaház is részt vesz a 2024-es Business Festen. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy lehetőségünk nyílik megosztani gondolatainkat és tapasztalatainkat az üzleti és művészeti együttműködésekről.

Mikor? 2024. június 13.

Hol? Millenáris Park, B épület 1. emelet, stand: BG6

Az Art Cornerben az alábbi művészeti szervezetekkel, intézményekkel találkozhattok:

1. Danubia Zenekar

A Danubia Zenekar Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. Profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét. Különleges programösszeállításaik és ifjúsági, illetve szociális projektjeik nyomán az egyik legkarakteresebb hazai művészeti együttessé váltak az elmúlt években. Céljuk, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a kulcsa pedig a fiatalság. Büszkék arra, hogy a szociális projektjeikkel támogathatják a felzárkózó településeken zenét tanuló gyerekek művészi integrációját, illetve utat mutathatnak a zenéhez a hallássérültek számára is. Hisznek az együttműködések erejében, hogy közös erőfeszítések révén képesek még mélyebb nyomot hagyni a zene sokszínű világában. Szeretnék, ha minél több emberhez eljutna a zene szenvedélye, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá.

Kapcsolódj a Danubia Zenekarhoz vállalatként!

Danubia - Szívügyek

---

2. Duda Éva Társulat

A Duda Éva Társulat közel 15 éve meghatározó szereplője a hazai tánc-, és előadóművészeti szcénának. Előadásaik teltházzal futnak a Nemzeti Táncszínházban, a hazai fesztiválokon, és a nemzetközi színtéren egyaránt. Idén ősszel egy nagyon fontos szakmai eseményen, a Düsseldorf Fesztiválon mutatkozik be a Társulat FRIDA c. - nagy érdeklődésre számot tartó - előadásukkal. Ezt követően Hollandiában, és újra Németországban lépnek színpadra. 2025 tavaszára pedig egy dél-olaszországi turnét terveznek.

Művészi munkájuk során szorosabb kapcsolatot kívánnak létesíteni az ismertebb és a progresszívebb színházi műfajok között. Ez a híd lehetőséget ad az elrugaszkodott, merész és komplex táncművészeti alkotások értékelésére. Missziójuk, hogy újabb közönséggel és társadalmi rétegekkel ismertessék és szerettessék meg a kortárs művészetet, és ezen belül is legfőképp a kortárs táncot.  Sokoldalú, motivált szervezetként hosszú távú tervekkel dolgoznak a kortárs előadóművészet jövőjéért.

Így kapcsolódhatsz a Duda Éva Társulathoz üzleti szereplőként!

---

3. Magyar Állami Operaház

Az operaházak a világ legdrágábban finanszírozható kulturális intézményei, bárhol is vannak. Ugyanakkor az OPERA, az összművészet lüktető energiaforrása, óriási társadalmi, kulturális és üzleti hasznot hajt – éppen a kézenfekvő szinergiákban rejlő lehetőségek kiaknázása révén. Nem tudnánk az Alapító Okiratban vállalt feladatainkon túlmutató missziókat véghez vinni, gyermek- és ifjúsági programokat, ismeretterjesztő előadásokat, zöldprojektek megvalósítani, ha nem lenne mögöttünk a magán – főként az üzleti – szféra folyamatos támogatása. Az Operaház újranyitásával elérkezett az idő, hogy a mi dalszínházunkat is körülvegye az intézmény közel 140 esztendős múltjához és a műfajhoz illő stabil partneri és támogatói kör, amely vállalatok és magánszemélyek számára személyre szabott és szolgáltatásokat kínálunk.

A vállalati szférának szóló szolgáltatásaik:

---

4. Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A magyar színháztörténetet gazdagítva 2012-ben nyitotta meg kapuit a II. kerület szívében a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) otthona, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, amelyről mostanra elmondható, hogy a Margit-negyed egyik bázisintézménye, illetve meghatározó helyszíne a főváros kulturális életének, pezsgő színfoltja a kortárs művészeti közegnek. A Jurányi utca 1-3. alatt található egykori középiskola mintegy 6700 négyzetméteres impozáns épületének osztálytermei és tanári szobái próbatermekké és irodákká, műhelyekké és showroomokká, a tornatermek játszóhelyekké alakultak át, a sulibüféből pedig kávézó és galéria lett.

"A Jurányi létrehozásával az volt a célunk, hogy egy stabil, közös otthont találjunk a független színházi és alkotóművészeti szektornak, biztosítva a napi működéshez szükséges infrastrukturális hátteret. A Jurányi az előadó- és alkotóművészek támogatása, a színházi előadások bemutatása mellett fontosnak tartja, hogy közösségi házként is működjön. A 21. század művházaként igyekszik olyan kulturális eseményeket, programokat szervezni, amelyek új, tartalmas és izgalmas közösségi élményekkel gazdagítják az érdeklődőket: nyilvános próbák, nyitott műhelymunkák, zártkörű programok, klubestek, táncórák várják a hozzánk látogatókat."

A vállalati szférának szóló ajánlataik:

  • Termek biztosítása céges rendezvényekhez, workshopokhoz, ügyfélpartykhoz családias légkörben, kulturális közegben
  • Csapatépítő - nap a Jurányiban, színházi társasjáték az épületen belül
  • Zárt körű színházi előadás, tematikus beszélgetéssel

Kapcsolódj a Jurányi közösségéhez!

---

5. Art is Business - Art & Events

Az Art is Business Magyarország egyetlen üzleti és művészeti életét összekötő platformjaként hisz abban, hogy a magas minőségű művészeti szolgáltatások értékteremtő erővel bírnak egy vállalat életében. Ezért hoztuk létre az Art&Events önálló üzletágunkat, amellyel a vállalati marketinges, kommunikációs, rendezvényszervező és ügynökségi szakembereknek kívánunk támogatást nyújtani. Olyan vállalatokkal dolgoztunk már együtt, mint például a DS Automobiles, a KPMG in Hungary, Allee Bevásárlóközpont, Wing Zrt., IO Partners, B.Braun Magyarország és további üzleti szereplők.

Az Art&Events segítségével olyan kiemelkedő művészeti produkciókat, képzéseket, tréningeket hozunk el az érdeklődők számára, amely a megszokottól eltérnek. Ráadásul a munkatársakat izgalmas és kreatív terekbe visszük be, ezáltal egyedülálló élményeket adnunk, így segítve a vállalati elköteleződést.

További információk a vállalatra szabott Art & Events együttműködési lehetőségekről!