by 2021. máj 14.

A Budapest Art Mentor 2020/2021-es programjának résztvevője: Czinder Fanni

„Mindenkinek van egy rejtett belső világa, amit talán az álmaiban viszontlát, amit ismer, mint a tenyerét.”

https://youngart.hu/kollekcio/czinder-fanni/horizont-nelkul-fold

 

Czinder Fanni
GEOMETRICITY

 „A minket körülvevő »káosz« csodával határos módon egy összetett galaxissá változik. Kiigazodni nem lényeges, a szemünk és az elménk mindent elhisz, átformál.
Mindenkinek van egy rejtett belső világa, amit talán az álmaiban viszontlát, amit ismer, mint a tenyerét. Nekem is van. Én állok a közepén. Én szólok bele, mi hova kerüljön, és ha a tér torzul is, én irányítom, merre tegye. Így alakul az én galaxisom, az én városom.
Épített kaleidoszkópokon keresztül, a kezembe veszem az irányítást és az engem körülvevő való világból is álomvilágot építek. Ez a technika olyan képi és térbeli kérdésekkel foglalkozik, amelyek megmutatják mennyire sajátságosan törik meg a teret a tükrök. Mennyire deformálódnak az épületek csupán tükröződő felületeken. Egymásra vetülésekből milyen új rendszerek alakulnak ki, illetve »«építhetőek»«. Azt, hogy minden kép megismételhetetlen, minden kép egyedi. Válaszokat ad arra, hogy valóban egy összetett és precízen működő rendszerben élünk, minden kapcsolódik mindenhez, semmi sem véletlen.
Másnak is rögtön feltűnik a rotáció, a folytonos irányított és precíz mozgás ami körbevesz?
Létrehozok-e valami újat azzal, hogy csupán pár, számomra meghatározó helyszínt, önmagával összemosok? Teremthetek-e ezzel olyat, amit eddig még nem észleltünk, futurisztikus momentumokat egy nagyon is ismert világból? Tényleg minden ismétlődik? Vagy csak az én galaxisom forog ugyanúgy?”