by artisbusiness.hu 2021. szept 18.

A Samsung készülékével a felhasználók otthonába költöznek a Louvre mesterművei

„A lehetőség, hogy az épületet, a termeket és a kerteket ábrázoló fotókat az otthon kényelméből tekinthetik meg, segíthet megérteni e kivételes múzeum lényegét és értékét.”

A Samsung bejelentette legújabb, a párizsi Louvre múzeummal közös együttműködését. Az exkluzív művészeti kooperációval a vállalat tovább bővíti a The Frame lifestyle televíziókon elérhető Art Store műalkotástár kínálatát.

A Louvre gyűjteményéből válogatott alkotásokkal együtt a The Frame készülékeken elérhető művészeti katalógus 42 különböző ország múzeumaiból és galériáiból több mint ezerötszáz műalkotást tartalmaz, amelyet a felhasználók 4K minőségben élvezhetnek. A készüléken többek között megtekinthetők a magyar Szépművészeti Múzeum, a madridi Prado Múzeum, a bécsi Albertina Múzeum, a londoni Tate Modern, az Amszterdamban található Van Gogh Múzeum, a szentpétervári Ermitázs Állami Múzeum, valamint a LUMAS galéria válogatásai. „A lifestyle tévéportfóliónk 2017-es bemutatása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy az Art Store katalógusunkat a lehető legkiemelkedőbb művészeti partnerekkel közösen alakítsuk. A The Frame kollekciónkkal nem pusztán egy televíziót, de a magas művészetet is szeretnénk felhasználóink otthonába csempészni. A gondosan válogatott katalógus több száz művész munkáját foglalja magában az ókori civilizációktól egészen a modern művészetig – mondta el Wonjin Lee, a Samsung szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágának elnöke és vezetője. – Rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy idén az egyik legnevesebb múzeum, a párizsi Louvre válogatásával bővíthetjük az illusztris portfóliót, így világszerte betekintést nyújthatunk a kifinomult francia ízlés világába.”

A Louvre kincsei az otthon kényelméből

A Samsung és a Louvre együttműködésének köszönhetően minden The Frame-felhasználók számára megtekinthető a világ leglátogatottabb múzeumának több mint 40 darab műtárgya és fotóművészeti alkotása. A tárlat olyan világhírű remekműveket foglal magába, mint a Mona Lisa vagy a Kánai menyegző, valamint a Louvre fenséges termei, építészete és a múzeum olyan nevezetes részei, mint a Louvre piramis vagy a Tuileriák kertje is megtekinthetők a fényképeken. Az egyes művek rövid leírása bepillantást enged a felhasználók számára a képek hátterébe és történetébe.

„A Samsung és a Louvre tervei szerint még idén további exkluzív tartalmakat is elérhetővé tesz a The Frame TV felhasználói számára. A Louvre a felfedezések helyszíne, érzelmekkel átitatott, látványos környezet a műremekek számára. Annak lehetősége, hogy a gyűjteményt, magát az épületet, a különféle termeket és a kerteket ábrázoló fotókat a felhasználók az otthon kényelméből tekinthetik meg, segíthet megérteni e kivételes múzeum lényegét és értékét” – mondta Yann Le Touher, a Louvre márkaengedélyezésért, fejlesztésért, és kereskedelmi partnerségekért felelős vezetője.

Rendkívül vékony kialakítás és kivételes képminőség

A The Frame-et variálhatósága és testre szabható kialakítása teszi különlegessé. A készülék bekapcsolva TV, kikapcsolt állapotban pedig művészeti alkotás. A The Frame egy olyan innovatív digitális vászon, amely a felhasználó személyes stílusát tükrözi. A lifestyle TV 2021-es verziója új, egyedi lehetőségeket kínál, amely minden térhez és stílushoz illeszkedik. A készüléket körülölelő keret kétféle opcióban, modern (fehér, tikfa és barna) és domborhatású (fehér és téglavörös) kialakítással érhető el.

A The Frame teljesen a falhoz simul, így még jobban érvényesül a műtárgyhatás. A készülék a One Connect boxszal egy áttetsző, Észrevétlen csatlakozás kábellel kapcsolható össze, amely integrálja az összes TV kábelt, beleértve az áramforrást is, így esztétikus látványt nyújt. A felhasználók a The Frame TV-t stúdióállványra4 helyezve is bárhol használhatják. A The Frame a művészeti alkotásra emlékeztető kialakítása mellett élénk, 4K5 QLED képminőséget biztosít a Quantum Dot technológia segítségével, amely 100%-os színgazdagságot garantál, biztosítva a valósághű színeket.

A Samsung Lifestyle TV-készülékeivel kapcsolatos további információk a www.samsung.com webhelyen érhetők el.

A Louvre-ról

A Louvre, amely korábban királyi palotaként szolgált, nyolc évszázada meghatározó része Franciaország történelmének. Gyűjteménye a nyilvánosság számára 1793 óta látogatható. A Louvre-ban megtekinthető műkincsek több ezer évet felölelő időszakból, Amerikán át Ázsiáig a világ számos pontjáról származnak és a legjobb alkotások között tartják őket számon. A nyolc osztályra osztott gyűjteményekben olyan művek találhatók, mint a Mona Lisa, a Szamothráki Szárnyas Győzelem és a Milói Vénusz.

A francia forradalom után a Louvre olyan térként funkcionált, ahol a művészek megcsodálhatták a nagy mestereket és inspirálódhattak művészetükből. A Louvre még ma is a legnagyobb kortárs alkotók, építészek, festők, szobrászok, táncosok és zenészek inspirációjának helyszíne.

További információk: www.louvre.fr