by artisbusiness.hu 2023. Jul 18.

Adományokat gyűjt a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, hogy tovább működhessenek

Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata az Adjukössze oldalán keresztül várja a támogatásokat.

A Kerekasztal küldetése olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon vetnek fel – életkortól függetlenül mindenki számára érdekes – társadalmi és erkölcsi kérdéseket. Előadásaik során a fiatalok nem egyszerűen nézői, hanem alkotó résztvevői a színházi eseménynek. Az előadások alatt minden résztvevő véleményét, ötletét és személyes megjegyzését meghallgatják, és „hozzáadják” a közös játékhoz.

„Évtizedeken keresztül tartottuk fenn a társulatot és az előadásainkat úgy, hogy az iskolákból érkező diákcsoportok számára ingyenesen tettük hozzáférhetővé a programjainkat, hogy azok, anyagi háttértől függetlenül mindenki számára elérhetők legyenek. Az elmúlt években jelképes összeget fizetnek az iskolások, de – a műfaj sajátosságaiból eredően – ezek az előadások csak külső források bevonásával tarthatók fenn. A 2023-as működési keretet a kategóriánkban negyvenegy százalékkal csökkentették, ez jelentős bevételkiesést jelent, ami veszélyezteti a működésünket” – írja a társulat közleményében. 

Az Előadó-művészeti többlettámogatás programon minden beadott pályázatukat lenullázták, ahogyan ez általánosságban igaz az egész független szférára: „Mindent megteszünk, hogy további pályázati forrásokat találjunk a munkánk finanszírozására, de az ezekre való átállás, valamint a kiszámíthatatlan gazdasági környezet miatt most másfajta segítségre is szorulunk” – teszik hozzá, arra kérve a nézőket, hogy aki teheti, támogassa munkájukat az Adjukössze oldalán keresztül

További információ ITT.

Lásd még:

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép forrása a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Facebook-oldala  

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!