by artisbusiness.hu 2024. Jan 28.

Cindy Sherman a Marc Jacobs divatmárka legújabb reklámkampányában pózol

A világhírű amerikai művész 2006-ban már együttműködött a népszerű tervezővel.

Marc Jacobs amerikai divattervező új kampányt mutat be: a 2024-es tavaszi-nyári kollekció bemutatásához bevonta például FKA twigs és Lil Uzi Vert előadóművészeket, Lila Moss modellt és Dakota Fanning színészt is. A negyven éve alapított divatmárka a popkultúra trendjeiről, legfőképpen a grunge kollekciójáról híres. [A grunge zenei irányzatként robbant be a kilencvenes években. Híressé a a Nirvana 1991-es Nevermind, valamint a Pearl Jam szintén 1991-es Ten című lemeze hatására vált – a szerk.]

A reklámkampány fényképein Cindy Sherman is feltűnik, Marc Jacobs Crystal Canvas Snapshot típusú levéltáskáival pózolva. A hetvenéves művész azonban nemcsak a táskakollekció legújabb darabjait viseli, hanem számtalan perszónája közül egy csapzottabbat és egy elegánsabbat mutat meg a nyilvánosságnak. Előbbin göndör parókát visel, amely úgy hat a képeken, mintha hajhabba áztatták volna előtte, utóbbin pedig olyan előkelően fest, mint akit skatulyából húztak ki. 

A fényképekhez mindegyik alany a Marc Jacobs International New York-i irodája előtt pózolt. A felvételeket Jacobs állandó fotósa, Juergen Teller készítette, aki maga is megjelenik az egyik képen, lila parókában, kezében egy rózsaszín Marc Jacobs táskával.

Cindy Sherman (fotó: Juergen Teller / Marc Jacobs)Cindy Sherman (fotó: Juergen Teller / Marc Jacobs)

Sherman nem először tűnik fel divatreklámban: a különböző fiktív női karakterek bőrébe bújó művész először 2006-ban dolgozott együtt Jacobs-szal és Tellerrel egy képsorozat elkészítésén, amely később egy könyvben is megjelent. Sőt Sherman korábban olyan luxusmárkákat reklámozott, mint a Louis Vuitton, a Balenciaga és a Comme des Garçons. Munkái a japán divatmárka, az Undercover és az amerikai Supreme kollekcióiban is feltűntek. 

A művész nem véletlenül pont most kollaborál Marc Jacobs-szal: idén januárban mutatta be legújabb, harminc műből álló képsorozatát a Hauser & Wirth New York-nál, a hamburgi Deichtorhallen múzeumban pedig jelenleg is megtekinthető az Anti-Fashion című kiállítás, amely Sherman és a divat világával való szoros kapcsolatait tárja fel ötven munkáján keresztül. 

(forrás: artnet.com

Lásd még:

A Sotheby’s aukciósházzal közösen szervezett jótékonysági árverést a Louis Vuitton

Művészekkel kezdi az évet a Dior és a Louis Vuitton

Nyitókép: Cindy Sherman (fotó: Juergen Teller / Marc Jacobs)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!