by artisbusiness.hu 2023. Jan 23.

Egy este a magyarországi ukrán menekültekkel, a menekültekért Fischer Iván Lakásszínházában

Testközelben, személyesen címmel tart közös estet a Láthatáron Csoport és a Fischer Iván Lakásszínháza február 23-án. Az est bevételét a magyarországi ukrán családok megsegítésére fordítják.

Oroszország Ukrajna elleni támadása évfordulójának előestéjén kulturális és társadalmi esemény helyszíne lesz a lakásszínház. Meghívnak itt élő ukrán művészt, ukrajnai menekültet, önkéntes segítőt, pszichológust, szociális munkást és újságírót.

Az esten felolvasásokat, interjúrészleteket, zenei etűdöket és személyes beszámolókat láthatnak, hallhatnak a nézők. A szervezők beszélgetést kezdeményeznek, ami valós képet ad, lehetőséget az átélésre és a segítésnyújtásra. Megmutatja, hogy kik azok az ukrán menekültek, akik láthatatlanul, de velünk élnek, mit csinálnak és hogyan változott meg az életük. Rávilágít, hogy hogyan tudjuk őket elérni, miképp tudunk nekik kézzelfoghatóan segíteni, hogy feldolgozhassák a migrációs traumát.

Az előadás után a vendégeket vacsorával összekötött beszélgetésre várják.
Az estre kizárólag a www.fischerlakas.hu honlapon lehet jegyet foglalni.

Nyitókép: Kateryna Kosianenko (Ukrajna): Csend, 2022 (Forrás: Fischer Iván Lakásszínháza)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!