by artisbusiness.hu 2023. Jul 13.

Egy kicsi kulturális fesztivál, nagy élményekkel 

Harmadik alkalommal várja a látogatókat a Margófeszt augusztus 10. és 12. között.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnyugatibb, csatlakozott településén, Szentgyörgyváron, a Balatontól negyedórányi autóútra, változatos kulturális programokkal várják a látogatókat: koncertek, irodalmi programok, slam poetry, kiállítás és filmvetítések közül válogathatnak az érdeklődők, rendhagyó helyszíneken, elismert művészek tolmácsolásában.

Forrás: MargófesztForrás: Margófeszt

A Margófeszt nyitónapján zene és irodalom kapcsolódik össze Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója a beck@grecsó estjén, őket pedig az Analog Balaton követi a Nagyszínpadon. A háromnapos programon fellép még Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, és a glsch (Slow Village). Szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A zenészeket hangszerek nélkül új oldalukról ismerheti meg a közönség az MVM Backstage program keretében, ahol Ott Anna beszélget majd a fellépő zenekarok frontembereivel.

„A Margófeszt egy kicsi kulturális fesztivál nagy élményekkel, amit a helyszínt adó Szentgyörgyvár lakóival közösen hoztunk létre” – mondta a fesztiváligazgató, Valuska László. „Itt minden megvan, ami egy fesztiválban a legjobb: elindulunk délután egy beszélgetésre, éjjel a koncert vagy a film után már a csillagokat nézzük, a kettő között pedig változatos programokkal, emberekkel, kulturális tájakkal és helyi ízekkel lehet találkozni a falut járva.”

Forrás: MargófesztForrás: Margófeszt

A slam poetry szerelmesei a fesztiválon  a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban  többek között Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt. A templomkertben délutánonként irodalmi beszélgetéseket szerveznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással. Éjszakánként bemutatják a Hat hét, a Kojot, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják majd a napot. 

A fesztiválon résztvevők a Szeretünk Zala Egyesület vezetésével megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizling kóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs vagy a legendás zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a különlegesen tiszta zalai eget. A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja. 

Forrás: MargófesztForrás: Margófeszt

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az MVM, valamint a Bookline támogatásával megvalósuló Margófeszt helyszíne Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is néhány kilométerre található. A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható, diákoknak és zalai lakosoknak kedvezményes áron. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, valamint Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbuszok segítik.

További információ ITT

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: hangulatkép a Margófesztről (forrás: Margófeszt)  

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!