
Egy magyar fagylaltfilm, amely bejárta a világot
A nagykanizsai Da Crema kézműves fagylaltozóról készített videójával Terei Miklós nyerte a Pink Lady Food Photographer of the Year Award kategóriadíját.
Briliáns rövidfilm. Teljesen elmerülsz benne – nagyon jó értelemben. Gratulálunk Terei Miklósnak és a Da Cremának – írják a díj Facebook-oldalán.
A Pink Lady Food Photographer díjat, amelyet a brit Independent című lap a szakma legrangosabb elismerésének tart, 2011-ben alapította a The Food Awards Company. Névadó szponzora kezdettől fogva a Pink Lady prémium alma brand. A versenyen az ételfotó-kategóriák mellett egy mozgóképes szekciót is indítottak, amelyben a magyar Terei Miklós imázsvideóját találták a legjobbnak. A zsűri elnöke a Jamie Oliver fotósaként is ismert David Loftus volt.
A nagykanizsai kézműves fagylaltozó Wilheim Dávid és felesége, Virág vállalkozása. „A Da Crema egy álom megvalósulása. A természetes ízek, alapanyagok, helyi termékek iránti elhívatottságunk testet öltése. A kaland 2013-ban ezzel a vezérgondolattal kezdődött: Megalkotjuk a tökéletes fagylaltot!” – fogalmaznak honlapjukon.
Wilheim Dávid elhivatott, szenvedélyes cukrász, célja kompromisszumok nélküli, kizárólag természetes alapanyagokból álló fagylaltok készítése. Szakmai pályafutását unokatestvérénél, mosogatófiúként kezdte. Közel tizenöt évet töltött a fagylaltok világában. Rengeteg időt és energiát szentel a fagylaltok megismerésének, tanulmányozásának. Büszke arra, hogy olyan neves külföldi szakemberektől is tanulhatott, mint Manuele Presenti, Palmero Bruschi, illetve Luc Debove.
Wilheim Dávid számára a fagylaltkészítés nem csupán mesterség, hanem művészet. Mindezt nagyszerűen tükrözi Terei Miklós egyedi látásmódú művészi kisfilmje, amelyben Tokodi Gábor és Schäffera Gábor működött közre.
A nyitókép forrása:Pink Lady Food Photographer of the Year Award
Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!
2025 decemberében jelentetjük meg A mecenatúra 125 éve 1900-tól napjainkig című kiadványunkat.
Támogassa a kiadvány létrejöttét, legyen Ön is mecénás!