by artisbusiness.hu 2023. Sep 14.

Élőben követhetjük a Szinhaz.online Facebook-oldalán a Színikritikusok Díjának műsorát

A Red Carpet Live című műsort a céh két társelnöke Kovács Bálint és Puskás Panni vezeti majd.

Az Oscar-gála vörös szőnyeges beszélgetései ihlették a Színházi Kritikusok Céhét, hogy idén élő adásban szólaltassa meg a szakma képviselőit közvetlenül a díjátadó gála előtt, szeptember 17-én a Katona József Színház előcsarnokában.

„Bár a díjátadó gálát idén is csak azok láthatják, akik jegyet váltottak rá a Katona József Színház honlapján vagy jegyirodájában, szerettük volna, ha azok is részei lehetnének egy kicsit az élménynek, akik nem tudnak a gálára eljönni. Ezért találtuk ki, hogy a díjátadó előtt élőben követhető beszélgetést szervezünk több jelölttel, díjazottal, valamint a kritikus kollégáinkkal az előadásokról és arról, milyennek látták az elmúlt évadot” – mondja Puskás Panni.

Az élő közvetítés szeptember 17-én 17:00-kor indul és 18:30-ig tart.

IDE kattintva követhetik majd a műsort.

A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal adja át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismeri el. A céh áprilisban hozta nyilvánosságra, hogy 2023-ban az életműdíjat a Soltis Lajos Színházhoz is erősen kapcsolódó Ecsedi Erzsébet színművész kapja. A várományosok listáján az Örkény Színház az abszolút rekorder: három produkció alkotói hét kategóriában összesen nyolc jelölést kaptak.

Lásd még:

Megújult formában adják át a Színikritikusok díjait

Színikritikusok Díja: az Örkény Színház alkotói kapták idén a legtöbb jelölést

Nyitókép: Jelenet az Örkény Színház The Black Rider című darabjából, amelyet jelöltek A legjobb szórakoztató színházi előadás, A legjobb rendezés és A legjobb jelmez kategóriákban is (fotó: Horváth Judit)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!