by artisbusiness.hu 2023. May 22.

Ingyenes programokkal várja a családokat a Vöröstói Játékfesztivál a Balatonnál

Idén is megrendezik a Vöröstói Játékfesztivált a pünkösdi hosszú hétvégén, május 27-e és 29-e között.  

Az ingyenes programsorozat keretében Vöröstó, Barnag és Tótvázsony vendégszerető lakói közös alkotásra és önfeledt játékra várják kertjeikben az érdeklődőket. Az év legkedvesebb fesztiválja – ami Veszprémtől és a Balatontól is alig húsz percnyi járásra van – különleges hangulattal vár kicsiket és nagyokat, játékos kedvű fiúkat, lányokat, családokat. A gyereknapot is magába foglaló rendezvényen más programok mellett kvízekkel, papírrepülő-bajnoksággal, célbalövéssel, társasjátékkal, sárkányeregetéssel és bábelőadásokkal készülnek a szervezők.  

Emellett olyan produkciókat is láthatunk, mint a Loveshake, amely Rezes Judit és Szabó Győző kapcsolatának igaz történetét dolgozza fel, valamint Balsai Móni is színpőadra lép pikáns, szórakoztató verses előadásával. Akiket pedig elméleti szinten is érdekel a játék, elmerülhetnek Jolsvai András időutazásában vagy épp a Hintalovon Alapítvánnyal közösen gondolkodhatnak azon, hogyan tudnának jobb játékpartnerek lenni a gyerekek számára. 

forrás: Vöröstói Játékfesztivál forrás: Vöröstói Játékfesztivál

A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. Így született meg 2022-ben a Játékfesztivál Tóth Benedek programigazgató kezdeményezésével. A Játékfesztivált a helyi lakók kezdeményezésére a Hangvető szervezi, a Veszprém–Balaton EKF támogatásával.

További részletek ide kattintva elérhetőek. 

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép:  Vöröstói Játékfesztivál (fotó: Vöröstói Játékfesztivál weboldala)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!