by artisbusiness.hu 2023. Jun 09.

Kiállításokkal, filmekkel és könyvbemutatóval is készül az SZFE a Magyar Mozgókép Fesztiválra

A fesztivál idei programsorozatában a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelentős szerepet vállal.

A négynapos fesztivál ideje alatt megtekinthető a Lencseváltás című werkfotó-kiállítás, amelyen a 2022-es év alap- és mesterszakos vizsgafilmjeinek forgatási képeit nézhetik meg az érdeklődők Veszprémben, a Hangvillában. 

Az SZFE Levelek Hollywoodból című kiállítása Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr leveleit mutatja be, amelyeket főiskolai tanárának, Bojkovszky Béla fénymesternek írt 1960 és 1971 között. A levelek a magyar és amerikai filmtörténet eddig még nem ismert, valós képét mutatják meg az érdeklődőknek. A kiállítás június 10-éig tekinthető meg Balatonfüreden, a Partitúra Galériában. Ugyanitt 16 órától Novák Emil Laci és Vili: Történetek a magyar operatőriskoláról című filmje látható.

Június 9-én 17 órakor a veszprémi Fotonban – majd másnap 17:30-kor – az SZFE vizsgafilmjeit vetítik a 60-as évektől napjainkig. A filmek után lehetőség lesz beszélgetni több alkotóval. Aznap 21 órakor a balatonfüredi Partitúra Galériában Riba Gery, az SZFE másodéves filmrendező szakos hallgatója ad akusztikus koncertet. 21:30-kor a Novák Emil összeállításában megjelent A magyar operatőr iskola története – A huszadik század technológiai hatásai a filmoktatásra című könyvbemutatót tartják, ahol Dr. Antal Zsolt, az SZFE oktatásfejlesztési és tudományos rektorhelyettese, Dr. Vecsernyés János, az SZFE mozgóképművészeti rektorhelyettese és Novák Emil, a könyv szerzője beszélget a kiadvány születéséről és kiadásáról. 

További információ ITT és ITT.

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Zsigmond Vilmos és Bojkovszky Béla (forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!