by artisbusiness.hu 2024. Apr 08.

Különleges Audira is lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány árverésén

A gyártósorról utolsóként legördült TTRS Roadstert a Porsche Hungaria Kft. ajánlotta fel.

Az Autistic Art Alapítvány az autizmus világnapján mutatta be az idei aukció „főtételét”, amelyet a Porsche Hungaria Kft. jóvoltából bocsátanak árverésre. A modell kivezetése miatt a gyártósorról utolsóként legördült Audi TTRS Roadster grafikáját Varga Máté autista művész készítette, a tétel kikiáltási ára 33 millió forint.

A művészeti árverésen az alapítvány által támogatott otthonokban élő művészek alkotásaival díszített mindennapi használati tárgyak is megvásárolhatók, amelyek az autizmus sokszínűségére és a társadalmi elfogadás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az alapítvány 2006 óta foglalkozik autizmussal élők támogatásával, azóta több mint 600 millió forinttal segítették az autizmussal élők magyarországi lakóotthonait, valamint művészeti programokat is nyújtanak az otthonokban élőknek.

Jelenleg Magyarországon mintegy 150 ezer ember él valamilyen fokú autizmussal, a becslések szerint minden 68. honfitársunkat személyesen érinti az autizmus. A sokak által betegségnek vagy rendellenességnek titulált állapot egy szakértő szerint „nem rendszerhiba, hanem egy, a szokásostól eltérő operációs rendszer”. Az autista emberek gyakran több kreativitással, jobb koncentrációs képességgel és kitartással bírnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsanak a tudomány vagy a művészetek területén. 

Az autó becsértéke: 36 millió forint.

A tételre előzetes online jótékonysági aukció keretében 2024. október 7-én 12:00 óráig fogadják a liciteket. A licitálás október 7-én 20:00 órától folytatódik az Autistic Art Alapítvány éves jótékonysági gálaeseményén személyesen vagy élő online részvétellel. 

További információk a járműről és az aukcióról: ITT.

A képek forrása: Autistic Art Alapítvány

Lásd még: A kommunikáció legjobb csatornája a művészet – Interjú Jaksity Györggyel, az Autistic Art alapítójával

Jaksity György: Üzletemberként nagyon sokat profitáltam mindabból, ami a képző- és zeneművészetben, irodalomban megragadott – Sikerült összekapcsolni a kulturális és egészségügyi szociális mecenatúrát és támogatást.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!