by artisbusiness.hu 2023. Sep 01.

„Na mi van, összeházasodtál a macskáddal?” – megjelent a Cicaverzum trailere

A fenti mondat a film rövid előzetesében hangzik el, Alföldi Róbert szájából. Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét október 19-én mutatják be.

Az abszurd szerelmi háromszögről szóló filmben a főszerepeket Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játssza, a Macska Patkós Márton hangján szólal meg. A filmben emellett feltűnik többek között Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész is.

„A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a XXI. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macska motívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról” – mondta Szeleczki Rozália rendező.

„A Cicaverzum egyszerre szól a kapcsolódás nehézségeiről, a kiskorunktól hordozott sérüléseinkkel való szembenézésről, és erről a szürreális világról, amit néha már csak egy lépés választ el attól, hogy egy macska megszólítson bennünket az utcán” – mondta Törőcsik Franciska, a Cicaverzum főszereplője. „A Cicaverzum világa semmihez nem hasonlítható, ezért volt életre szóló élmény részt venni benne. Azért is fontos ez a mozi számomra, mert szerintem a művészet akkor fejlődik, ha fel merjük vállalni a saját ízlésünket, víziónkat, ahogy ezt Szeleczki Rozália és csapata tette. A közös cél eredménye egy szellemes, kedves, ugyanakkor abszurd és mély történet” – tette hozzá.

Nyitókép: Törőcsik Franciska és Polgár Csaba (fotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures)Nyitókép: Törőcsik Franciska és Polgár Csaba (fotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures)

A cselekmény szerint a harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelem elől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, amíg Fáni majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a „tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

Fotó: Glódi Balázs / Lupa PicturesFotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures

A forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). A film látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője Czitrom Ádám.

A Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg, a Lupa Pictures produkciójában, koproducere az RTL Magyarország, forgalmazója a Forum Hungary.

Lásd még: 

Abszurd szerelmi történet egy macskával és Törőcsik Franciskával a főszerepben

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Törőcsik Franciska és Szeleczki Rozália (fotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!