by artisbusiness.hu 2023. Nov 03.

Néhány hétre a MOM Parkba költözik a Youngart online képzőművészeti galéria

November 6-tól második alkalommal nyitja meg kapuit a művészeti vásár

A december közepéig nyitvatartó pop-up kiállításon, csaknem száz fiatal és ismert alkotó munkáit vásárolhatják meg a látogatók. A Youngart galéria vezetését Rényi Andrea reklámszakember, mecénás vette át, aki 2020-ban elnyerte az Art is Business Díjat. 

A Youngart köré működése óta igazi gyűjtői és támogatói közösség épült, melynek köszönhetően, a feltörekvő alkotók munkái egyre több otthonban találhatók meg. Ezzel megvalósult a kezdeményezés célja, hiszen a Youngart, mint a műkereskedelmi piac fiatal szereplője, határozott és újszerű elképzelések mentén tudja képviselni a számára fontos művészeket és mutatja be őket egyre szélesebb körben.

A Youngart galéria 2021-ben online galériaként indult azzal a céllal, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, és áthidalja a vásárlói és eladói igények közt tátongó szakadékot. 2022-ben, kilépve az online térből megrendezték első pop-up kiállításukat. A MOM Parkban található galériát a Porsche Inter Auto Hungaria támogatta. 2023-ban a Youngart folytatja együttműködését a Porschéval, melynek keretében kortárs képzőművészeti pályázatot hirdettek Kortárs Dilemma címmel. A pályázat benyújtási határideje: november 20., részleteket a youngart weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

Becskei Andor, Maszk (forrás: Youngart)Becskei Andor, Maszk (forrás: Youngart)

„A Youngart közösségként fogja össze az interneten természetességgel mozgó fiatal és feltörekvő alkotókat, az érdeklődő művészetkedvelőket, valamint a művészeti alkotásokat vásárolni kívánókat. Nem feladva a művészeti igényességet a Youngart így túllép a hagyományos galériák sokszor arisztokratikus visszafogottságán és a legszélesebb kör számára teremti meg a hozzáférést a képzőművészet csodálatos világához” – mondja a galéria ügyvezető-tulajdonosa, Rényi Andrea. 
„Bár nem a megszokott módon, de a Youngart a képzőművészeti galériák egyike, egy kereskedelmi platform. Saját művészeti kritériumok alapján kiválasztja a legjobb fiatal alkotókat, képviseli azokat, az interneten bemutatja az alkotásaikat, tartja a kapcsolatot az érdeklődő vevőkkel és a végül lebonyolítja a műtárgyak eladását” – teszi hozzá.

A 2023-as alkotók között találjuk többek közt:
Bács Emese, Becskei Andor, Békési Ervin, Haniko, Marosi Panni, Labrosse Dániel, Kiss Adél, Kővári Kamilla, Nagy Gábor, Németh Marcell, Ódor Bence István, Tomasz Piars, Juhász Szilárd, Révész Ákos, Sütő Róbert, Szax Olivér, Szirmai Nóra, Szőke Péter Jakab, Marton Ákos Barnabás, PAF. 

A kiállítás hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között tart nyitva, vasárnap 10-18 óráig.
Helyszín: MOM Park 1. emelet (1123 Budapest, Alkotás utca 53.)

Lásd még:

„Szerettem volna visszaadni abból, amit megtanultam”
– Rényi Andrea, reklámszakember

„Napi szükségletem, hogy segítsek”

Nyitókép: Sándor Laura, A hangár kilátása (részlet) (forrás: Youngart)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!