by artisbusiness.hu 2023. Jul 16.

Public Art művek megvalósítására írt ki pályázatot Ferencváros Önkormányzata

A nyertesek  2024. április 1. és május 31. között, kijelölt helyszíneken hozhatják létre alkotásaikat.

Mint a felhívásban írják, a társadalmi nyilvánosság tereihez és azok problémáihoz kapcsolódó, kötetlen műfajú, interaktív, az adott közösséget vagy a társadalom egészét érintő kérdéseket tematizáló műveket várnak.

A kiírók olyan Public Art [jelentése: köztéri művészet – a szerk.] alkotásokat várnak, amelyek a kortárs művészet eszközeivel képesek megszólítani „a nem művészetorientált közönségréteget” is. A helyszíneket – az önkormányzattal egyeztetve – szakmai zsűri jelölte ki. Ezek között megtalálható a József Attila-lakótelep – Dési Huber és Ifjúmunkás utca sarka, a Kerekerdő Park és a Haller park is. 

A pályázati keretösszeg tízmillió forint, művenként egymillió-nyolcszázezer forintra lehet pályázni. Fontos, hogy egy művész több pályázatot is benyújthat, valamint ugyanazt a pályázatot több helyszínnel is be lehet adni.

A benyújtás határideje: 2023. szeptember 15. 12:00

További információk: ITT.

Lásd még: Július 26-áig lehet pályázni az idei ARC-kiállításra

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: a ferencvárosi Kerekerdő Park (forrás: Wikipédia )

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!