by artisbusiness.hu 2023. Jun 10.

Tárlatvezetésekkel, szerelmi jóslással és jazzkoncerttel is vár Szentendre a Múzeumok Éjszakáján

Június 24-én az érzékeket felvillanyozó művészeti kalandok várják a látogatókat a szentendrei múzeumokban és a Skanzenben.

Egy város, egy este, egy karszalag: egyetlen éjszaka alatt tíz helyszínen kínálnak változatos programokat Szentendrén. A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) nyolc múzeumában a művészetekben, idén először pedig a Skanzenben a múltban kalandozhatnak az érdeklődők.

A Ferenczy Múzeumi Centrum programjai között szerepel többek között Barcsay-kiállításmegnyitó jazzkoncerttel, játék illatokkal és képekkel Zólyomi Zsolt parfümőrrel, valamint könyvesboltavató és Lovecraft könyvbemutató, pezsgős koccintással. Az érdeklődők csokikóstolóval megspékelt tárlatvezetésen, zseblámpás felfedező helytörténeti túrán és utcakőfestésen is részt vehetnek. Emellett párkapcsolati meseesttel, antropológiai előadással, afrotánccal és tárlatvezetésekkel is készülnek a szervezők.

A Ferenczy Múzeumi Centrum (fotó: Deim Balázs)A Ferenczy Múzeumi Centrum (fotó: Deim Balázs)

Ott Anna #olvass könyvklubjában Závada Péter író-költővel beszélget ezen az estén. A Múzeumok Éjszakáján a kulisszák mögé is bepillanthatunk egy különleges raktártúra keretében, amelyen a Ferenczy Múzeumi Centrum grafikai gyűjteményével ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Skanzenben időtlen kalandokkal és örök trendekkel várják a látogatókat. Szent Iván éjjelén a Skanzen tavaly megnyílt Erdély épületegyüttesében a szerelem és az udvarlás a központi téma. Nemcsak gyönyörű századfordulós ruhákat lehet felpróbálni, de valódi táncmulatságot is szerveznek piknikkel, szerelmi jóslással és titkos üzenetekkel, szerelmes tárlatvezetéssel.

A Skanzen (fotó: Tokodi Gábor)A Skanzen (fotó: Tokodi Gábor)

A Kortárs&Balett Tánccsoport bemutatója után lesz kertmozi, koncert és Fonó táncház is. A számtalan izgalmas program mellett a tűzugrást is kipróbálhatják a résztvevők, kreativitásukat pedig kézműves foglalkozásokon élhetik ki. A hangulatot tűzzsonglőrök teszik még varázslatosabbá Szent Iván éjjelén.

További információk ITT és ITT

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Múzeumok Éjszakája Szentendrén, a Ferenczy Múzeumi Centrumban (fotó: Deim Balázs )

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!