by artisbusiness.hu 2022. Sep 11.

Több mint nyolcmillió forintot adományoztak Pintér Béla és Társulata számára

– Most már műsorra kerülhet Az Imádkozó

Pintér Béla a minap videóposztban jelentette be, hogy közösségi gyűjtést indítanak, mert új bemutatójuk költségvetéséből hiányzik ötmillió forint. Alig egy nap alatt ennél jóval több is összegyűlt.

„Mivel az előadó-művészeti többlettámogatásokra tavaly novemberben beadott pályázatunkra eddig nem kaptunk érdemi választ, az új premiert jelentősen csökkentett költségvetéssel készítjük. Spórolunk, ahol tudunk, egyebek mellett minimalizáljuk a díszlet, a jelmezek és a technika költségeit – írták a Pintér Béla és Társulata Facebook-oldalán. – Nem tudunk tovább hátrálni. Az a típusú színház, amit csinálunk, soha nem volt és nem is lesz piaci műfaj, üzleti értelemben nem tudja eltartani magát. Az Imádkozó hosszú ideje az első olyan produkciónk, amelynek létrehozása támogatására nem jutott az állami kultúrpolitika büdzséjéből.

Független színházként csakis úgy tudunk életben maradni, ha minden forintot megbecsülünk. Minden olyan összeg, ami a célként meghatározott ötmillió forinton felül nagylelkű közönségünknek köszönhetően befolyik, hatalmas segítséget jelent működésünkben.”

A jegybevételekből és a támogatóktól befolyó összeg nem elegendő ahhoz, hogy a színház fedezni tudja működését. A társulat adománygyűjtéssel próbálta előteremteni Az Imádkozó című bemutató költségvetéséből hiányzó összeget. Egy nappal a gyűjtés megkezdése után majdnem hétmilliót forintot gyűjtött össze a közönség.

Pintér Béla (forrás: adjukossze.hu)

„Az ember jó esetben ismeri azt a szeretetet, ahogy mondjuk, az anyukáját szereti, a szerelmét vagy éppenséggel a hazáját, de a szeretet legmagasabb, legmagasztosabb minősége az, amit a gyermekünk iránt érzünk, érezhetünk. Darabunk hősei között van olyan, aki csak áhítozik erre a szeretetre, olyan is, aki részesül az áldásban, és átélheti, azonban némelyikük átéli, és bizony át is hárítja. De félek, hogy túl sokat árulok el a történetből. Ez lesz a huszonkilencedik darabom. Szívem szerint csak annyit mondanék róla: huszonkilencedik fantázia a huszonegyedik század Magyarországából” – mondja Pintér Béla Az Imádkozóról.

Néhány ezer forint is rengeteget számít a társulatnak, nagyon hálásak az adományokért. Szeretnék, ha a támogatóik részeseivé válnának a produkciónak, ezért a mecénások neveit el fogják rejteni a díszletben. Azok számára, akik 25.000 Ft-tal vagy ennél magasabb összeggel támogatták, illetve támogatják Az Imádkozó létrejöttét, Pintér Béla elküldi Drámák és Újabb Drámák című könyvének dedikált példányát.

„Szívből köszönjük, hogy Az Imádkozó című bemutatónk költségvetéséből hiányzó összeg kevesebb mint egy nap alatt összegyűlt. Munkánkhoz óriási hajtóerőt ad, hogy tudjuk: ilyen sokan osztják értékeinket, tartják fontosnak előadásainkat és támogatnak minket lehetőségeik szerint” – olvasható a színház közösségi oldalán.

A gyűjtés jelenleg 8,6 millió forintnál tart, a továbbiakban ITT tudják követni.

Nyitókép: Pintér Béla (forrás: szinhazvilag.hu)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!