by artisbusiness.hu 2023. Sep 18.

Veszélybe került a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) megrendezése

– A közönség támogatását kéri a csapat

A BIDF (Budapest International Documentary Festival) csapata tízéves fennállása óta, – gyakran több száz önkéntes segítségével, komoly takarékossággal és lelkesedéssel dolgozva – mindenáron előteremtette egy minőségi nemzetközi filmfesztivál, a BIDF megrendezéséhez szükséges alapköltségvetést.

Ahogy a BIDF csapata írja közelményében, a fesztivál megrendezésére jelenleg nincs esélyük: „A megítélt állami támogatás (Nemzeti Filmintézet), amely mindenkori indoklás nélkül mindig is méltatlanul és megalázóan alacsony volt, az idei évben minimál-költségvetésünk mindössze tizenöt százaléka. Évek tapasztalatából tudjuk, hogy körülbelül milyen forrásokból, pályázatokból tudjuk kiegészíteni az állami támogatást, de ismerve a lehetőségeket, tudjuk, hogy a társadalom segítsége nélkül lehetetlen megrendezni azt a BIDF-et, amelynek színvonala az évek folyamán csak nőtt. Szeretnénk kimondani, hogy nem adjuk fel. Nem lehet, hogy ne legyen BIDF. Szeretitek Ti, szeretjük mi.”

Forrás: a BIDF Facebook-oldalaForrás: a BIDF Facebook-oldala

Hozzáteszik, jelenleg is azon dolgoznak, hogy a 2024 január végén kezdődő 10. jubileumi BIDF még az eddigieknél is jobban szolgálja közönségét, mert „míg hétről-hétre kisebb a tér, szűkül a nyilvánosság, a szabad ábrázolás lehetősége, az égetően fontos, érzékeny témák, azaz a valóság művészi ábrázolása nem tűnhet el.”

Az adományokat a PATREON (ha havi rendszerességgel támogatná a csapatot) vagy az ACTION NETWORK (ha a 2024-es fesztivál létrejöttét támogatná) oldalakon keresztül várják.


Lásd még:

„Kérjük, írják alá ezt a petíciót, mert ellehetetlenültünk!”
– Aláírásokat gyűjt az In Ferus Film: Dobbantó Stúdió


„Szégyen kérni önöktől, mert önök tisztességesen befizetik az adóforintjaikat”
– Közösségi adományokat gyűjt Pintér Béla és Társulata

Támogatókat keres az Élőkép Színház 

A nyitókép forrása a BIDF Facebook-oldala

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!