by artisbusiness.hu 2024. Feb 03.

Visszatért a Google-alkalmazás, amelynek segítségével Frida Kahlo vagy más híres festők stílusában készíthetünk szelfiket

Mindezt generatív mesterséges intelligencia segítségével teszi lehetővé az applikáció

2020-ban a Google Arts and Culture egy olyan művészeti filterrel rukkolt elő, amelynek segítségével Vincent van Gogh, Frida Kahlo, Johannes Vermeer és más jelentős művészek alkotásaiba bújhatott bele a felhasználó. 

Az Art Selfie 2. frissített, új verziójánál a felhasználónak szelfit kell készítenie magáról, mielőtt kiválasztja a számára megfelelő hátteret, például Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című művét, Monet Kert című festményét vagy Rembrandt Éjjeli őrjáratát. A háttér kiválasztása után a kép átalakul, de várakozás közben sem kell unatkoznia a felhasználónak, mert az alkalmazás részleteket közöl a művek keletkezéséről és létrehozásuk körülményeiről.

Egy másik, Art Remix elnevezésű program pedig azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók átalakítsanak jól ismert, híres festményeket, ehhez pedig egyszerűen csak meg kell változtatni a mű szöveges leírásában szereplő szavakat. A szoftver lehetővé teszi a felhasználók által generált szavak és kifejezések hozzáadását is, így teljesen új, egyedi alkotások készülhetnek mások mellett van Gogh vagy akár Caspar David Friedrich stílusában. Az Art Selfie 2. és az Art Remix a Google Arts and Culture ingyenes okostelefonos alkalmazásai között érhető el. 

(forrás: artnews.com)

Lásd még:

Megállapodást kötött Biden az MI-t fejlesztő vállalatokkal, az alkotóművészek védelméről azonban nem esett szó

A nyitókép forrása a youtube.com

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!