Márton Katalin, HR Solutions Agency

Márton Katalin, a HR Solutions Agency alapítója, ügyezetője.

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/katalinmartonhrsolutions/

Vezetőként miért tartod fontosnak a művészet és a kultúra támogatását?

"Azért tartom fontosnak, hogy a forprofit szektor szereplőjeként, vezetőként  fókuszban legyen a művészet, kultúra támogatása, mert ez egy oda-vissza ható pozitív hatás lehet. Igazi „win-win” szituáció minden szereplőnek, hiszen az üzleti élet tapasztalatai és az elvárt gondolkodásmód  hasznosíthatók a művészeti menedzsmentben.
A művészetből, művészek által inspirálódó kreatív gondolkodás pedig lehetővé teszi új, innovatív megoldások kidolgozását a változó és kihívásokkal teli üzleti környezetben.

Te személyesen, hogyan kapcsolódsz a művészetet és kultúrához?

"A művészetek iránti kíváncsiságát már általános iskolás koromban erőteljesen befolyásolta, hogy egy kiváló, a művészettörténetre nagy hangsúlyt fektető rajz tanárom volt, aki inspiráló személyiségével és gyakorlati tetteivel (számos kiállításra vitt minket) remekül elmélyített és kíváncsivá tett a képzőművészetre. Majd ez folytatódott a gimnáziumi rajz tanárommal is, aki egy fergeteges fanyar humorú, kortárs szobrászművész volt.
Szegeden, az egyetemi évek alatt a híres Károlyi Kollégium lakójaként azon az emeleten laktam, ahol a Zeneművészetis diákok is. Így zenével keltem, ebben éltem, ezzel feküdtem… Csodálattal adóztam mindig is a végtelen szorgalmuknak, amelyet a gyakorlásba fektettek - még ha akkor nem is feltétlenül mindig élveztem a gyakorlásukat. ;)
Imádtam szülővárosomban, Békéscsabán a “Képcsarnok” kirakatát nézegetni, és az első kerámia gyűjteményem is innen származik. Az egyik unokatestvérem - akire nagyon büszke vagyok -  sikeres festőművész és a közvetlen környezetem több tagja is számos művészeti projektet visz - így általuk is folyamatosan tanulok, “képben vagyok”.
Összességében bármilyen kulturális élmény számomra elengedhetetlen kiegészítője a mindennapjaimnak. Imádok elmerülni az élményben, amelyet számomra a kulturális, művészeti események adnak.
27 éves, az üzleti területen szerzett tapasztalatom és kapcsolatépítési képességem úgy érzem, hogy támogató lehet a művészeti területen tevékenykedő fiatal művészek számára, amelyet én óriási örömmel adok át."