Értsd a Kortárst!

– Művészetről kortárs nézőpontból

Az Értsd a Kortárst! projekt életszerűen és érthetően hozza közel napjaink meghatározó alkotóit. Lépj ki a nézőpontodból, és ismerj meg alternatív valóságokat!

1. ELŐADÁSOK

Művészeti közegben talán már közhely: nem a történészek kiváltsága, hogy egy alkotás „valódi jelentését” rögzítsék. Éppen ezért az Értsd a Kortárst! előadásokban különféle korokból, kultúrákból származó művek lépnek párbeszédbe egymással és a résztvevőkkel. Lásd új szemmel, és alakíts ki egy kreatív, reflektált viszonyt a művészettel!

2. KIÁLLÍTÁS+

A Kiállítás+ alkalmával nemcsak a műtárgyakról, hanem magadról is többet tudhatsz meg: a közös látogatáson egyedül és csoportosan is váratlan nézőpontokból közelítünk a művekhez. Aktivizáld egy alkotás újabb jelentését, és fedezd fel a művészet közösségteremtő erejét!

3. Nekem a művészet… BESZÉLGETÉS

Minden mű nyomot hagy bennünk, de ha nem tudjuk megosztani ennek élményét, könnyen elveszhet. Az Értsd a Kortárst! beszélgetéseken a legkülönfélébb esztétikai és társadalmi megközelítéseken keresztül kapcsolódhatsz a művészethez. Hagyatkozz az asszociációidra, inspirálódj a kortársaktól, beszélgess, és tudj meg többet magadról! 

4. Kerülj közel a kortársaidhoz!  BESZÉLGETÉS

A kortárs alkotások párbeszédre hívnak; önmagukon túlmutatva kapcsolnak egy szélesebb valósághoz. Az Értsd a Kortárst! beszélgetés célja, hogy általa részben felfejthető legyen, egy művész, a néző vagy maga a kultúra hogyan alkotják meg a különféle jelentéseket.

Az Értsd a Kortárst! programok azok számára készültek, akik örülnek az egyre pontosabb és összetettebb kérdéseknek. Lásd máshogy, olvasd máshonnan a művészetet, hogy a jövőben is új élmény legyen minden kiállítás!

www.ertsdakortarst.hu