by artisbusiness.hu 2022. Dec 15.

A kultúra mecénásai és valódi partnerei

Átadták a 2022-es Art is Business Díjakat

Negyedik alkalommal és öt kategóriában adták át az ország egyetlen, a vállalati és művészeti világ összekapcsolódásait díjazó elismerését, az Art is Business Díjat. A díjazottak azok a felelősen és értékalapon gondolkodó magánemberek és vállalatok voltak idén is, akik komolyan közösséget vállaltak a művészeti piac szereplőivel és különböző motivációk mentén működtek velük együtt. Az idei alkalommal Dinyés Dániel karmester, zeneszerző, Dr. Vasas Norbert, a Győri Balett mecénása, a BMW Group Magyarország és a KMPG érdemelték ki Ábel Tamás üvegművész alkotását. A kétévente meghirdetett kulturális turizmus díj kategóriájában Pécs vihette haza az elismerést.

A 2019 óta működő Art is Business egy tudásmegosztáson alapuló közösségi platform, amely lehetőséget teremt együttműködések létrejöttére a forprofit és a művészeti szereplők között. Képzéseket, tanfolyamokat szervez, médiumot üzemeltet, projekteket hoz létre és nemzetközi szakembereket hoz el Magyarországra annak érdekében, hogy a művészeti világ üzleti gondolkodása kialakulhasson. és a szereplők másként tekintsenek a stratégia alkotásra, illetve a menedzsmenti építkezésre. Emellett pedig a vállalati szektor művészet iránti és érzékenyítését tűzte zászlajára, hogy minél több és értékesebb közös projekt indulhasson el.

2019-ben először ítélték oda az Art is Business Díjakat, akkor is öt kategóriában. A vállalati kategóriákban minden esetben maguk a cégek küldhetik el a pályázataikat, amelyben kifejthetik kulturális elképzeléseket, lépéseiket, és felmutathatják, milyen stratégia mentén gondolkodnak az együttműködésekről. A mecénás kategóriában a művészeti szektor szereplői jelölhetik azokat a magánembereket, akikről úgy vélik, sokat segítenek nekik bármilyen formában az adott évben, vagy akár hosszútávon.

A Fidelio magazinnal közös díj a Kulturális mecénás kategóriája, amelyben a médium olyan művészeket terjeszt fel a kuratóriumnak, akik saját erejükből támogatják a saját kulturális közegüket.

2020 óta, kétévente adják át a Kulturális turizmus díjat, amely kimondottan azoknak a településeknek jár, akik stratégiai szinten gondolkodnak a művészeti és kulturális értékeikkel.

Az előző évek díjazottjai:

BMW Group Magyarország

KPMG – Come as you are kiállítás

Dr. Vasas Norbert

Dinyés Dániel

Pécs

Fotó: Mohai Balázs

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!