by artisbusiness.hu 2023. Dec 16.

A Semmelweis Egyetem Alapítványát segítik kortárs képzőművészek

Az ArtRegister.hu a legkiemelkedőbb magyar kortárs képzőművészek adatbázisa, melyet 2022-ben a K Galéria hozott létre.

Az oldalra eddig mintegy száz alkotó munkáit és adatait töltötték fel, a lista folyamatosan bővül. A K Galériában jelenleg az adatbázisban szereplő alkotók Utak és Elágazások című csoportos kiállítása látható 2024. január 31-ig, Szabó Noémi művészettörténész, kurátor rendezésében. 

A tárlat tematikájához kapcsolódóan az ArtRegister.hu művészei egy közösen létrehozott festménnyel kívánják felhívni a figyelmet a közösségek fontosságára, az összefogás szükségességére, melyek  jelentősége „útelágazásoknál”, döntéshelyzetekben mutatkozik meg leginkább. 

Sinkó István akadémikus, festőművész, a Magyar Festők Társaságának elnöke készítette el a festmény alapjául szolgáló hátteret, amelyre a kortárs képzőművészek dolgozhattak, majd aláírásukkal is ellátták a kép hátoldalát. Összesen huszonhárom képzőművész vett részt a közös festmény elkészítésében, közülük sokan Munkácsy-díjjal kitüntetett alkotók: Baksai József, Bánföldi Zoltán, Dobos Éva, Esse Bánki Ákos, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Kertész Dániel, Mayer Hella, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Osgyányi Sára, Révész Ákos, Sejben Lajos, Sinkó István, Széchy Beáta, Szőke Lili, Szunyoghy Viktória, Varga-Amár László, Varga Patricia Minerva, Verebélyi  Diána, Véghseő Klára, Wrobel Péter, Zöld Anikó és Zsombori Erzsébet (Zsimbi).

Baksai József munkája (forrás: K Galéria)Baksai József munkája (forrás: K Galéria)

Az aukció időpontja: 2023. december 17. 8:30-tól 21 óráig.

Lásd még:

Reigl Judit, El Kazovszkij és Bak Imre képei is szerepelnek a Virág Judit Galéria aukcióján

Nyitókép: Csoportkép, Jónak lenni jó (forrás: K Galéria)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!