by artisbusiness.hu 2022. Sep 17.

A Tit-Kos-Suth-díjtól az Oltalomig

– Fodor Tamás adománya

Mint arról videó-összeállításunkban is beszámoltunk, Fodor Tamás színész, rendező az élet minden területén kifejtett tevékenysége elismeréseként Független Kossuth-díjat kapott nyolcvanadik születésnapja alkalmából. A titokban szervezett, szeptember 3-án tartott est kitalálói, lebonyolítói (Bánfalvi Eszter, Báthory Orsolya, Homonnay Kata, Szikszai-Bérczes Anna és Szikszai Rémusz) „pénzjutalmat”, egy doboznyi kaparós sorsjegyet is átnyújtottak az ünnepeltnek. 

Az esten kiderült: Tamás az „igazi” Kossuth-díjjaj járó összeget Iványi Gáboréknak, azaz az Oltalom Karitatív Egyesületnek adná.

„A megrendülés elmúltával újra csak megköszönöm a több száz »együttérzőnek«, akiknek szeretetaurájában 80 év után újjászülettem, nemcsak a kézzel írt ajánlásokat, a telefonokat, sms-eket, egyéb üzeneteket, hanem a Független Kossuth-díjhoz csatolt kaparós sorsjegyeket. Miután a Tit-Kos-Suth-díj operatív brigád (Bánfalvi Eszter, Báthory Orsolya, Bercsényi Péter, Bodor Johanna, Gyarmati Kata, Homonnai Kata, Mertz Tibor, Szikszai Rémusz, Szikszai-Bérczes Anna, Schaffer Zsuzsa...) lekaparta az ezernyi sorsjegyet, átadták nekem az így összejött 134 700 Ft-ot, amit ma adományként eljuttattam azoknak, akik megérdemelnének egy igazi díjat. Lelkész vezetőjüket elrejtettük az ünneplők között (Kincses Gyula fotóján)” – írta Facebook-oldalán 2022. szeptember 16-án.

Iványi Gábor a nézőtéren (fotó: Kincses Gyula)

Lásd még: Független Kossuth-díjjal ünnepelték Fodor Tamást 

Nyitókép: Fodor Tamás az ünnepségen (fotó: Tóth Artin)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!