by MTI/bbc.com/artisbusiness.hu 2021. márc 09.

A világhírű graffitiművész támogatni szeretné a brit egészségügyet

Az árverésre bocsátott kép a reményt és a pandémiában helytálló egészségügyi személyzet iránti tiszteletet jelképezi.

A southamptoni General Hospital egyik belső falán a koronavírus-járvány első hulláma alatt jelent meg Banksy Game Changer című alkotása. A vászonra készült festményt akarja most árverésre bocsátani a művész, aki társadalmi aktivistaként is ismert. A festmény értékét előzetesen 2,5-3,5 millió fontra (1-1,5 milliárd forintra) becsülték a BBC News cikke szerint.

A képen egy kisfiú térdel és szuperhősökkel játszik, de miközben Batman és Superman már a szemeteskosárba került, a gyerek kezében egy ápolónőbaba van. Az egyméterszer egyméteres festmény a sürgősségi osztály folyosóján lógott. A Christie's szerint, amely az árverést szervezi, a reményt és a pandémiában helytálló egészségügyi személyzet iránti tiszteletet jelképezi. Az árverés után a mű reprodukciója kerül vissza a kórház falára.

Amikor az alkotás megjelent a kórházban, egy üzenet is tartozott hozzá, amelyben a művész köszönetet mondott a kórház dolgozóinak, és reményét fejezte ki, hogy a fekete-fehér festmény egy kicsit felderíti a helyet, ahová került.

Az árverést március 23-án tartják Londonban. A kép egy héten át tekinthető meg a Christie's londoni központjában.

A BBC honlapján egy videó is látható