by artisbusiness.hu 2023. Jun 28.

Balaton, csillagos ég, zene és tábortűz

– Idén először tartják meg a közösségi erőből fejlődő Szellősréti Kisfesztivált, amely továbbra is várja alapítóit a Brancsközösség oldalán.

Balatonföldvártól délre, Bálványoson rendezik meg az első hazai „közösségi” fesztivált augusztus 25. és 28. között. A Balaton-vidék legkisebb fesztiválja négy napon át várja látogatóit akusztikus koncertekkel, filmvetítésekkel és öko workshopokkal.

A bálványosi Szellősréti Kisfesztivál azoknak szól elsősorban, akik az élőzene mellett a természet közelségét is élvezik: a csillagos eget és a madarak csiripelését.

A fesztiválon olyan előadók lépnek színpadra mások mellett, mint Víg Mihály és a Balaton, Németh Juci és G. Szabó Hunor, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák. A Mozinet Kisfesztivál keretében az elmúlt évek filmsikereiből láthatunk válogatást, valamint beszélgetéseket is szerveznek az alkotókkal. Nappal a workshopokon várják az alkotni, beszélgetni vágyókat, este pedig a tábortűz melletti örömzenélésen. A szervezők kiállításokkal, erdei hangfürdővel és templomi koncertekkel is készülnek. A kézműves termékek kedvelői helyi termelőktől vásárolhatnak, minőségi borokat kóstolhatnak és találkozhatnak a helyi gasztronómia képviselőivel.

Forrás: a Szellősréti Kisfesztivál Facebook-oldalaForrás: a Szellősréti Kisfesztivál Facebook-oldala

A fesztivál háziasszonya és főszervezője Bús Lívia, Szellős Rét alapítója, tulajdonosa,  eredetileg közgazdász – számos projektet vezetett már kulturális, marketing és IT területen: „Hat éve költöztem ebbe a gyönyörű kis faluba Budapestről, és létrehoztam itt Szellős Rétet. Először csak elvonuló jógás csoportok jártak ide, aztán elkezdték felfedezni maguknak a helyet a nyaraló családok és a világutazók. Szellős Rét valahogy meghívja magához a vendégeit: azok találnak ide hozzánk, akik aztán tényleg magukra találnak itt a természetben. (...) Két éve kis éttermet is nyitottunk, szeretünk abból főzni, ami nálunk terem vagy a környékbeli gazdáknál. Egyszer csak körbenéztem, és azt vettem észre, hogy ez már bizony rendezvényhelyszín lett és hívja, hogy megtöltsük finom kultúrával. Két év előkészítés után mára nagyon jó partnereim lettek ebben, és együtt tényleg csodát raktunk össze."

Forrás: a Szellősréti Kisfesztivál Facebook-oldalaForrás: a Szellősréti Kisfesztivál Facebook-oldala

A közösségi erőből fejlődő fesztivál továbbra is várja alapítóit a Brancsközösség oldalán.

További részletek ITT.

------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: a fesztivál helyszíne felülnézetből (forrás: a Szellősréti Kisfesztivál Facebook-oldala)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!