by MP 2022. Dec 21.

Bátorságok Könyve

Storytelling workshop

Az Art is Business 2022-es díjátadóján a BMW Group Magyarország lett a vállalati kategória nyertese. A cég a díj részeként a Bátorságok Könyve online magazin kommunikációs-storytelling workshopját is megkapja, amely teljes mértékben tükrözi az Art is Business filozófiáját, vagyis ötvözi a művészet és a vállalati kultúra erényeit. A tréninget három elismert színésznő tartja közösen: Gerlits Réka, a Terminal Workhouse művészeti csoport vezetője, Mészáros Piroska, aki a Drága Örökösök sorozat egyik állandó karaktereként ismert, és Grisnik Petra, aki a hamarosan induló Hazatalálsz című sorozat egyik főszereplője.

A foglalkozásokon egyszerre hat-nyolc dolgozó vehet részt, a lényege pedig, hogy a jelenlévők olyan történetekre találjanak rá az életükből, melyek személyes hangvételűek és a munkahelyi közeg számára is inspirálóak. Mivel a trénerek tapasztalt színpadi emberek, ezért első kézből ismerik az előadói technikákat, és ezeket képesek olyan módon átadni a résztvevőknek, hogy az számukra is könnyedén alkalmazható legyen a legkülönbözőbb szakmai helyzetekben, különös tekintettel az olyan szituációkra, ahol több ember előtt kell beszédet mondani (például évértékelők, inspirációs előadások, termékbemutatók).

A Bátorságok Könyve hisz abban, hogy az emberek történeteken keresztül kapcsolódnak egymáshoz, és ez a kapocs a vállalati munka minőségére, az ambícióra és a kreativitásra is hatással lehet bármilyen projektben. Az online magazin célja, hogy új látásmódot mutasson, a bátorság perspektíváját, hogy a dolgozók a munkájukat és a mindennapjaikat egy új szemszögből nézve élhessék meg, és szembe merjenek nézni a kihívásokkal. A workshop erősíti az összetartást a dolgozók között és az egymást bátorító és inspiráló munkahelyi légkört. A tréning végére minden résztvevőnek lesz legalább egy témához kapcsolódó története az életéből, amely a fenti üzenetet tükrözi, és egy előadói eszköztára, amely bármilyen beszéd elmondásakor alkalmazható.

A workshop első fele a témához illő saját sztori megtalálásáról szól, míg a második felében a trénerek kisebb csoportokban dolgoznak, hogy célzottan foglalkozzanak a résztvevők történeteivel, akik személyre szóló, praktikus tanácsokat kapnak a sztorijuk felépítésével és előadásmódjával kapcsolatban. A tréning zárásaként a résztvevők megosztják egymással a történeteiket, visszajelzést adnak egymásnak, és közösen összegezzük a workshopon gyűjtött tapasztalatokat.

A kommunikációs workshop minden vállalat részére személyre szabható, a konstrukciója rugalmas, és a helyszínen is alkalmazkodik az épp jelenlévő csoport dinamikájához. A tréning igény szerint bővíthető: lehetőség van arra, hogy egy-egy dolgozót egyéni beszéd elmondására is felkészítsünk, és a workshopon elhangzó történetekből külön cikkek is készülhetnek, melyeket a vállalat saját kommunikációs felületein szabadon használhat.

Mivel a Bátorságok Könyve hisz az Art is Business munkájában és abban a szellemiségben, amit képvisel, ezért az Art is Business baráti köre számára kedvezményesen elérhető a storytelling workshop, az egyéni felkészítés, a cikkírás, illetve egy színházi előadás is, melynek címe Mindennapi bátorságunk, különlegessége pedig, hogy az előadás csúcspontján érkezik egy vendég, aki szabadon mesélheti el saját bátor történeteit a munkatársak előtt. A vendég személyét ebben az esetben a cég választja ki.

Ha szeretne együttműködni a Bátorságok Könyvével 2023-ban írjon a batorsagokkonyve@gmail.com címre!

A workshopok résztvevőinek visszajelzéseiből:

„Kaptunk új technikákat! Ilyen az, hogy érdemes mindent más perspektívából is megnézni, illetve nagyon jól össze voltak szedve azok a mondatok, hogy miként felépítve érdemes visszajelzést adni.”

„Én is csak megerősíteni tudom, hogy egy élmény volt a tréning Veletek!”

„Nagyon jók voltak. Remek képzés volt, és örülök, hogy megismerhettem a többi kollégát is.”

“Csatlakozva az előttem szólóhoz, számomra is nagyon jó volt a mai képzés, és külön kiemelném a jó hangulatú, támogató csapatot.”

Nyitókép: Mészáros Piroska, Grisnik Petra és Gerlits Réka

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!