by artisbusiness.hu 2021. ápr 09.

Digitális galéria a fiatal művészekért

Dr. Hatházi Vera ügyvéd, a youngart.hu alapítója, már évek óta támogat fiatal művészeket.

A youngart online galéria célja, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a nagyközönséggel, segítsen műveik népszerűsítésében és értékesítésében, anyagi jellegű támogatást nyújtson. Valódi művészeti közösséget épít, ami által több száz műalkotásból álló kollekcióval várja a műkedvelőket. Az online platform első ízben hirdet képzőművészeti ösztöndíjprogramot.


Dr. Hatházi Vera

A youngart online galéria értéket teremt, fiatal tehetségeket karol fel és támogat. Dr. Hatházi Vera ügyvéd, a youngart.hu alapítója, már évek óta támogat fiatal művészeket. Felismerte, hogy azzal tud számukra minél szélesebb körben segítséget nyújtani, ha összeköti őket olyan érdeklődőkkel, akik hozzá hasonlóan szeretik a művészetet, és vásárlásukkal szívesen támogatják a fiatal tehetségeket. Ez ráadásul egybecseng azzal a lakberendezési trenddel, hogy az elmúlt években egyre nagyobb igény tapasztalható az egyedi és eredeti műtárgyak iránt. Sokan szeretik remekművekkel díszíteni az otthonukat, irodájukat, de viszonylag ritkán lehet ilyen alkotásokat megfizethető áron elérni. A youngart.hu online galériával Vera olyan platformot álmodott meg és hozott létre, ahol nemcsak hozzájutni lehet ezekhez a művekhez, de több száz darabos kollekcióból lehet válogatni, miközben a fiatal művészek társadalmi problémáira is megoldást nyújt.

Haumann Máté X Murakami Patrick: ASIL ANOM 2020.10.22. popart

„Az elmúlt években számos művészt volt alkalmam megismerni, és a velük folytatott beszélgetésekből egyre világosabbá vált, hogy mi az, amire szükségük van. Elkezdtem egy olyan szakmai csomag kialakításán dolgozni, amely komplex támogatást nyújthat számukra. Így született meg a youngart, ami lehetőséget teremt arra, hogy a tehetségek a művészetükből élhessenek, hogy megismerjék és elismerjék őket” – fejti ki dr. Hatházi Vera.

Polgár Odett X Labrosse Dániel: CROWD VOL 03, 2019

Az online galéria törekvései azonban messze túlmutatnak az értékesítési platform biztosításán. PR- és marketingszakmai támogatással segíti alkotásaik népszerűsítését, és anyagi segítséget nyújt. A Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj az első ilyen kezdeményezés, amelynek nyertese hat hónapon át pénzügyi támogatásban részesül, így intenzívebben tud az alkotásra koncentrálni. Az ösztöndíj mellett a zsűri által kiválasztott tíz művész bemutatkozási lehetőséget kap a youngart és a Porsche által szervezett közös kiállításon. A jelentkezéseket 2021. április 20-áig várják.

Ott Anna X Tettamanti Ádám: ÖNARCKÉP VÖRÖSLAPPAL 2019, OLAJ, VÁSZON

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj mögött állhatunk, amely egy hiánypótló kezdeményezés. Bízunk benne, hogy mind a pályázat nyertesét, mind a kiállításon részt vevő művészek szakmai előmenetelét érdemben tudjuk támogatni” – fogalmaz Árvay Péter, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. marketingvezetője.

 Szauer Judit X Szak Olivér: JÉGKORSZAK

A youngart online galéria első kampányának nagykövetei: Trokán Nóra, Haumann Máté színművészek, Polgár Odett énekesnő, Ott Anna kulturális menedzser és Szauer Judit gasztroszakember. A nagyköveteket egy-egy youngart-tehetség festményével örökítette meg Trunkó Bálint fotográfus. A fotósorozat célja, hogy még közelebb hozza a művészetet a műkedvelőkhöz és a potenciális vásárlókhoz.

További információk:
www.youngart.hu
Facebook: @youngart.hu
Instagram: @youngart.hu

Borítókép: Trokán Nóra X Labrosse Dániel:FIRKAFEJ

Fotók: Trunkó Bálint