by MTI/artisbusiness.hu 2021. Mar 04.

Dizájn és innováció a Veszprém–Balaton EKF projektben

Stratégiai megállapodást kötött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Veszprém–Balaton 2023 Zrt.

Az együttműködés részeként az egyetem hallgatói és oktatói a dizájn és az innováció területén segítik az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektjeinek sikeres megvalósulását.

A Veszprém–Balaton 2023 Zrt. és a MOME megállapodásának értelmében az egyetem szabadon választható tárgyként hirdeti meg azt az EKF tematikájú kurzust, amelyen a hallgatók, az oktatók és az EKF-partnerek együtt dolgoznak a projekteken. A partnerek együttműködnek az EKF programjainak szervezésében, megosztják egymás nemzetközi kapcsolatrendszerét, és erősítik az együttműködés további lehetőségeit a Veszprém–Bakony–Balaton térségben megvalósuló kreatív-ipari régió megteremtése érdekében.  

A szerződést Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora írta alá. A MOME veszprémi Pannon Egyetemmel tavaly júliusban megkötött együttműködése és a most aláírt megállapodás is azt a célt szolgálja, hogy Veszprém és a térség az EKF cím segítségével az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régiója legyen.

A MOME, az ország kiemelt kreatív központja, a dizájn és az innováció egyik megkerülhetetlen intézménye a kulturális-kreatív régió egyik fő motorja lehet. Az intézmény küldetése a művészetek, a dizájn és a kreativitás világszínvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése, így komoly hozzáadott értekkel gazdagíthatja a Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezés sikerét.

Lásd még: Tervezőasztal és terepasztal szintézise

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!