by artisbusiness.hu 2023. Sep 01.

Egy különleges tárlat, ahol a látogató eggyé válhat a művészettel

A madridi, barcelonai és római sikerek után az IKONO most Budapest belvárosában nyitja meg legújabb élménygalériáját, több mint tíz immerzív és interaktív teremmel.

Negyedik galériáját nyitja meg a Váci utca 27-ben az IKONO, ahol a művészet és az interaktív élmény találkozik. Az IMMERZÍV tárlat, mint igényes szórakozás, hamarosan meghódítja Európát: a három évvel ezelőtti madridi, valamint a római és barcelonai megnyitót követően, az IKONO most Budapestre érkezett. 

Képzeljen el egy tárlatot, ahol ecsetként használhatjuk a kezünket, hogy fényekkel rajzoljunk a levegőbe. Ahol táncolhatunk konfettieső alatt vagy belevethetjük magunkat egy óriási labdamedencébe. Az „immerzív élmény” pár évvel ezelőtt még szinte ismeretlen volt. [Az immerzív szó belemerülést jelent – a szerk.Ma már egy új generációs szabadidős élmény jelzőjeként használjuk, ahol maga a látogató a főszereplő, ahol eggyé válik a művészettel, amely körülveszi. Az „immerzív élmény” úttörője, az IKONO, valódi attrakció a helyiek és a turisták számára, ezért minden városban a legfrekventáltabb belvárosi területeken található. 

Forrás: IKONOForrás: IKONO

„Budapest híres a gazdag történelmi múltjáról, csodálatos építészetéről, műemlékeiről és pezsgő művészeti életéről. A világhírű múzeumok, a gazdag kulturális tradíciók és a tehetséges művészek miatt is remek választás volt az IKONO számára a magyar főváros. Budapest páratlanul változatos élményszerzési lehetőséget nyújt az itt lakóknak és ide látogatóknak egyaránt. Azért hoztuk el ide az IKONO-t, mert az innovatív művészeti megoldások könnyedén beleolvadnak a városi hangulatba és a galéria remekül kiszolgálja a fiatalok, a családok és a turisták igényét. Akik egy művészeti, de egyben innovatív élményre vágynak Budapesten, az IKONO-t nem hagyhatják ki” – nyilatkozta az IKONO ügyvezetője, Fernando Pastor.

Forrás: IKONOForrás: IKONO

A látogatók több mint tíz fantáziavilágban merülhetnek el, ahol az interaktivitás minden lépésnél és mozdulatnál jelen van, és ahol a művészet egy immerzív kalanddá válik. A rengeteg élmény közül kiemelhetjük a „Végtelen lámpások szobáját”, ahol egy szürreális sétát tehetünk fények és árnyékok között egy varázslatos, időtlen térben; de kihagyhatatlan a „Fény Festés” is, amelyet Pablo Picasso festészeti kísérletei ihlettek. Emellett olyan művészek alkotásait is megtekinthetjük, mint Koketit, Heather Bellino és Kimberly Leahey.

Forrás: IKONOForrás: IKONO

„A legelső madridi galéria megnyitója óta az IKONO forradalmasította az értékes szabadidős tevékenységek világát. Izgatottan várjuk, hogyan fogadja mindezt Budapest és Magyarország. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy közösen ünnepelhetjük meg fejlődésünk újabb mérföldkövét, a budapesti galéria megnyitását” – tette hozzá Fernando Pastor.

A galéria a következő időpontokban látogatható a Váci utca 27. szám alatt: hétfőtől péntekig 10 – 21 óráig, szombaton és vasárnap 10 – 22 óráig.

Bővebb információ: ITT.

Lásd még:

Érzékszervi utazás a fény, a hang és a művészet birodalmában

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

A nyitókép forrása: IKONO

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!