by artisbusiness.hu 2024. Jun 08.

Egymásra lépni tilos – Együtt élni jó!

Itt a Budapest Esély Nonprofit Kft. esélyegyenlőségi kampányának idei pályázati kiírása.

Az idei évben a Budapest Esély Nonprofit Kft. esélyegyenlőségi kampányában olyan pályaműveket várnak, amelyek bemutatják a sokszínű és soknemzetiségű Budapesten való együttélésben rejlő előnyöket, lehetőségeket és azokat a jó példákat, melyekben megmutatkoznak a közös gondolkodás és cselekvés pozitívumai.

A Budapesten élő emberek közül szinte minden nyolcadik városlakó vallja magát valamilyen, a magyartól eltérő nemzetiségűnek. Budapest színekben gazdag város, most ezt a sokszínűséget mutathatják be a pályázók.

A tavalyi 2. helyezett pályamű (forrás: Budapest Esély Nonprofit Kft.)A tavalyi 2. helyezett pályamű (forrás: Budapest Esély Nonprofit Kft.)

Például azzal, hogy megfogalmazzák a befogadás és társadalmi beilleszkedés kihívásait és jó gyakorlatait, azokat a járhatónak vélt utakat, módokat, amelyek által diszkriminációtól mentes várossá válhat Budapest. A pályaművek mutassák meg a művészet eszközeivel, hogy miben jó és miben van még lehetőség fejlődni a jó és összetartó közösséggé válásban, ahol alapgondolatként egy dolog biztosan összetartja a városlakókat: mindannyian budapestiek, akik ezt a várost tekintik otthonunknak és ezt a várost akarják közösen jobbá tenni!

Érvényesen pályázhat minden alkotókedvű, a téma iránt elhivatottságot érző személy vagy alkotócsoport; kortól, nemtől és lakóhelytől függetlenül.

A tavalyi 3. helyezett pályamű (forrás: Budapest Esély Nonprofit Kft.)A tavalyi 3. helyezett pályamű (forrás: Budapest Esély Nonprofit Kft.)

A pályaműveket három kategóriában lehet benyújtani: 

I. Képzőművészeti alkotás: (rajz, festmény, plakát stb.). A képeket (vagy – pl. festmény, grafika esetén annak fotóját, másolatát) digitálisan, legalább 500dpi felbontásban, JPG formátumban várnak a pályázatot kiírók. A képeket weboldalra és közösségi oldalra is feltöltik, kérjük ennek figyelembevételét a formátum kiválasztásánál.

II. Kisfilm: (lehet némafilm, próza, de videoklip, riport is) készülhet bármely, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel. Hossza maximum 2 perc, formátuma: AVI kiterjesztésben, 720x576 vagy 1024x768 pixel méretben, melyet a megadott e-mailcímre és vagy fájlmegosztó (pl.: Google Drive, WeTransfer), segítségével vagy link megadásával (pl.: YouTube vagy TikTok) várnak.

III. Irodalmi alkotás: (vers, próza), maximum 6000 karakter (szóközök nélkül) terjedelemben. Word dokumentumban érkezzen a pályamű és egy-egy írásmű terjedelme ne haladja meg a 6000 karaktert, egy dokumentum egy írásművet vagy egy sorozat darabjait tartalmazhatja. A külön írások külön fájlba kerüljenek!

A díjazás három kategóriában történik, plusz szavazhat a közönség is (azok közül a képek közül, amelyek a zsűrizés során nem értek el helyezést), így összesen 12 helyezett részesül majd az elismerésben, ami az 1. helyezett esetében 50 000 forint, a 2. helyezett 40 000 forintot, a 3. helyezett pedig 30 000 forintot kap.

A tavalyi közönségdíj 1. helyezettje (forrás: Budapest Esély Nonprofit Kft.)A tavalyi közönségdíj 1. helyezettje (forrás: Budapest Esély Nonprofit Kft.)

A pályaművek értékelését a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Esély Nonprofit Kft. és szakmai partnerei köréből választott zsűri bírálja el. A díjazottakat a Fővárosi Önkormányzat külön élményajándékkal is meglepheti.

Valamennyi formában benyújtott pályázathoz érvényes, a jelen kiírás mellékletét képező pályázati adatlap és aláírt adatvédelmi nyilatkozat is szükséges, amely letölthető a www.egymasralepnitilos.hu oldalról. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. Nevezési díj nincs.

Valamennyi művet az ELT2024@pestesely.hu címre küldhetik a pályázók, ugyanezen a címen kérhetnek további információkat.

A pályázat beérkezési határideje 2024. június 21., péntek. A Közönségdíjakra jelölt képek meghirdetése: 2024. augusztus 5-én lesz, a közönség-szavazatokat 2024. augusztus 23-án zárják.

A pályázat eredményének kihirdetése 2024. szeptember 6-án lesz.

Nyitókép: A tavalyi első helyezett, a  II. kerületi közösségi pszichiátriai szolgáltatás alkotócsoportja, a Hajó című alkotása (forrás: Budapest Esély Nonprofit Kft.)

Lásd még:

Kulturális örökségünket gazdagítja a külföldi megjelenés – Határtalan lehetőség az EXIM művészeti ösztöndíjpályázataival

 

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!