by bbraun.hu/artisbusiness.hu 2021. máj 04.

Felhasználóbarát művészi kreativitás

Rangos elismeréssel jutalmazták az Aesculap Aicon® steril konténer formatervezését. A B. Braun cég partnerével, a Design3 dizájnerügynökséggel közösen vehette át az iF Design 2021 díjat.

A győztes AESCULAP Aicon® sterilkonténer-rendszer a Termék területen az Egészségügyi/Orvosi kategóriában győzedelmeskedett a hannoveri iF International Forum Design GmbH által évente megszervezett iF Design díj 2021-es átadóján. Az AESCULAP Aicon®-t közel száztagú, a világ minden részéről érkező, független szakértőből álló zsűri szavazta meg.

Az Aesculap-termék győzelmének nívóját az is emeli, hogy rendkívül intenzív versenyben sikerült díjat szereznie, hiszen ötvenkét országból tízezer nevezés érkezett a magas minőséget jelentő elismerés reményében.

Az Aesculap Aicon® steril konténerek létfontosságú szerepet játszanak az orvosi beavatkozások során használt eszközök sterilizálásában és a műtőhelyiségek steril sebészeti eszközökkel történő ellátásában, ennek köszönhetően nagyban hozzájárulnak az infekciókontrollhoz és hosszú távon a betegek biztonságának növeléséhez is. Az új konténer és a hozzá tartozó tálcák az ergonómia, a folyamatoptimalizálás és a gazdasági célok szempontjából számos területen megfelel a terméket használó egészségügyi szakemberek igényeinek, a kórház központi sterilezőjében végzett előkészítési folyamatoktól a műtőben történő végfelhasználásig. A design minden részletének kidolgozásában a felhasználóbarát kialakítást, a megfelelő sterilitást és a teljes körű folyamathatékonyságot helyezték előtérbe. Az integrált markolatok, a moduláris címkézés és az okos nyitási mechanizmus biztosítják a gyors és biztonságos használatot, alacsony zajszint mellett.

A Red Dot Award: Termékdesign 2020 elnyerését követően ez már a második díj, amit az Aesculap rendszere kap. A nagyszerű teljesítmény sarokköve nem más, mint az erőteljesen a felhasználóra koncentráló formatervezés. Ennek eredménye egy olyan termékdesign, amely a funkcionális adottságokat, az ergonómiai paramétereket és a termékértékeket ötvözi. A cég valamennyi termékfejlesztése magában hordozza ezt a formatervezési nyelvet, ezzel az Aesculap nagy hangsúlyt fektet a designstratégiára, és a termékfejlesztést még inkább a felhasználóbarát kivitelezés szempontjából közelíti meg. A pozitív vásárlói visszajelzések mellett a designdíjak számának növekedése is bizonyítja e megközelítésmód sikerét. Az Aesculap csak az elmúlt évben öt Red Dot Award termékdesign-díjat nyert három termékével, és egy további elismerést szerzett az iF DESIGN AWARD részéről.

Nem csupán az Aesculap új steril konténerei arattak formatervezési sikert 2021-ben, hanem a B. Braun új Spaceplus infúziós pumpája is elnyerte mind az iF Awards elismerését, mind a Red Dot Awards produkciós designért járó díját.

Az iF DESIGN AWARD

Hatvanhét éves működése alatt az iF DESIGN AWARD a kimagasló formatervezési teljesítmények egyik legrangosabb bírájává vált. Az iF név világszerte összeforrt a rendkívüli formatervezési szolgáltatásokkal, az iF DESIGN AWARD pedig a világ egyik legfontosabb elismerése a designtervezés területén. A díjakat az alábbi területeken adják át: Termék, Csomagolás, Kommunikáció és szolgáltatástervezés, Építészet és belsőépítészet, Professzionális koncepció, Felhasználói élmény, Felhasználói felület. Minden díjazott megtekinthető az IF WORLD DESIGN GUIDE-ban, valamint az iF design-applikációban.

A B. Braun az Art is Business támogatója.