by artisbusiness.hu 2022. Oct 01.

„Gyere velem színházba!”

– Ember Márk gesztusa a nehéz helyzetben lévő pedagógusoknak

Amikor gazdasági és morális mélyrepülésben van a társadalom, amikor egyre több – a mérhetetlen frusztrációból fakadó – egymásnak feszülést és egyre kevesebb empátiát, szolidaritást, segítő szándékot tapasztalunk, különösen biztató a művészek, ismert emberek kiállása.

Ember Márk – nomen est omen – színész, zenész, a Thália Színház művésze sajátos módon igyekszik segíteni, kicsit emberibbé tenni a kirívóan alulfizetett pedagógusok életét.

„A pedagógusaim nélkül ma én sem lehetnék az, aki.
Szeretnék ebben az évadban minden hónapban meghívni egy előadásomra olyan pedagógusokat – és családjukat –, akiknek ezen körülmények között nincs lehetőségük erre költeni. A jegyeket a család minden tagjának állom, ha kell próbálok majd az útiköltségbe is besegíteni. Akinek van kedve hozzá, itt vagy bármely másik oldalamon várom jelentkezését privát üzenetben. Természetesen ez semmilyen nyilvánossággal nem jár, csak én látom majd, hogy ki írt. Sajnos biztos nem tudok majd mindenkinek lehetőséget adni, de sok kollégám jelezte, hogy segítene, szívesen közvetítek majd. Az összes üzenetre igyekszem válaszolni!”– írta Facebook-bejegyzésében.

Ahogy mondani szokták: ha mindenki legalább annyit megtenne, amennyit megtehet, sokkal jobb hely lenne a világ. Ember Márk megtette.

A kezdeményezéshez ITT lehet csatlakozni.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!