by Libri 2022. Dec 08.

Hat könyv, amit el kell olvasnia ezen a télen

A Libri ajánlja

Télen a zord időjárás miatt rengeteg programlehetőségtől elesünk. A strandok, teraszok és kirándulások helyett ilyenkor a legtöbben a lakásunkba húzódunk vissza szabadidőnkben. Azonban ettől még egyáltalán nem kell lemondanunk a tartalmas kikapcsolódás lehetőségéről. Íme hat könyv, amik garantáltan segítenek átvészelni a leghidegebb hónapokat, és még arra is tökéletesek, hogy amikor tavasszal ismét kinyílik számunkra a világ, akkor otthonosabban, magabiztosabban mozogjunk benne.

Tisza Kata: Hipnózis 6-kor – Abszurd terápiák az utcán, a konyhában és a hálószobában

Az irodalomterápia legismertebb hazai úttörőjének új könyvében olyan szövegek sorakoznak, amik segítenek átlátni, megérteni és leküzdeni azokat a mintákat, amik a mindennapokban gátolnak
minket. A terápiás közeget átemeli a hétköznapok színtereire, és ezzel a megküzdés lehetőségeit is kitágítja számunkra.

Gerlóczy Márton: Fikció 2.  Az örvény

Gerlóczy Márton tavaly jelentette meg a saját és családja elképesztően izgalmas és fordulatos történetének első kötetét, A katlan című könyvet, aminek műfaját a szerző identitásthrillerként határozta meg. Most pedig itt a folytatás, egy várakozással és feszültséggel teli utazás a tudat mélyére, amiben a válaszok csak egyre újabb kérdéseket vetnek fel.

Oded Galor: Az emberiség utazása A modern világ egyenlőtlenségének okai

Yuval Noah Harari Sapiens című könyve új lendületet adott az olyan makrotörténelmi könyveknek, amelyek az emberiség történetét egészében áttekintve keresnek összefüggéseket és magyarázatokat a napjainkban tapasztalható jelenségekre. A közgazdász-filozófus sodró lendületű és közérthető könyve az idei év egyik legnagyobb hatású ismeretterjesztő könyve volt.

Tim Marshall: A földrajz hatalma  Tíz térkép, amely rávilágít világunk jövőjére

A nemzetközi konfliktusokat és gazdasági folyamatokat napjaink globalizált világában, ahol az információ egy másodperc alatt akár többször is képes megkerülni a Földet, a földrajzi adottságokat már ritkán tekintjük elsődlegesnek. Tim Marshall fantasztikus könyvéből kiderül, hogy mennyi mindent határoz meg a földrajz a geopolitikában.

David Attenborough: Az élő bolygó

David Attenborough legendás könyvtrilógiájának második része most új, átdolgozott kiadásban jelent meg. A természetfilm műfajának legendás alakja – aki az utóbbi években mind határozottabbá vált a környezetvédelem ügyével kapcsolatban is – a klímaváltozással kapcsolatos legújabb ismeretek tükrében mutat rá bolygónk ökoszisztémájának titkaira.

Mark Manson–Will Smith: Will

A „will” szó magyarul annyit tesz: akarat. Így a könyv címe nem csupán annak főhősére és elbeszélőjére utal, aki egy viszontagságokkal teli út során jutott el Hollywood sokszor leginkább
viperafészekre hasonlító világába, hanem arra az akaraterőre is, amire ehhez szüksége volt. Ez az önkritikával megírt memoár mindannyiunk számára inspirációként szolgálhat.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!