by A szerk. 2020. Apr 25.

Horváth Lóczi Judit képzőművész: Hide and seek (Precious Time sorozat)

A Budapest Art Mentor program bemutatja

„Munkáimat mindig élethelyzetek vagy személyes történetek inspirálják, melye-ket absztrahálok, és a legegyszerűbb geometrikus formákkal jelenítek meg. Ezzel a módszerrel dolgozom fel életem eseményeit, így emlékeztetem magam a boldog és nehezebb napokra. Sokszor érzem ugyanis, hogy az adott pillanatban feledhetetlennek tűnő momentumok tovasiklanak, csak halvány, idegesítő sejtelem marad belőlük. Hogy megragadjam a számomra fontos pillanatokat, ízeket, látványokat, képileg kell rögzítenem, át kell vezetnem őket a kezemen, hogy be-vésődjenek az agyamba. Ilyen »napló-bejegyzések« a Precios Time sorozat darabjai, melyek végre kilépnek a rám jellemző két és három dimenzió közti határmezsgyéből. A sorozat számos kisebb-nagyobb, körbejárható objektet foglal magába” – vallja Horváth Lóczi Judit, a Budapest Art Mentor program korábbi mentoráltja.

A Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogram célja, hogy fiatal képzőművészeknek lehetőséget teremtsen a magyar és a nemzetközi szcéna megismerésére és az abba való beágyazódásra. A kortárs alkotók számára elengedhetetlen, hogy már az egyetem alatt, de legkésőbb az egyetemről kikerülve el-kezdjék magukat pozícionálni a művészet-iparban. Jó néhány beszélgetés és meg-annyi tapasztalat hozta azt a felismerést, hogy a fiatal képzőművészeknek szükségük lenne egy segítő kézre, amely bevezeti őket a hazai és nemzetközi művészeti szcénába, és lehetőséget biztosít a beilleszkedésükre.

A műalkotás adatai:

Méret: 30x25x25cm

Technika: akril, vászon, MDF lap, fa

A készítés éve: 2018

Fotó: Rácmolnár Milán

A cikk megszületését a B. Braun támogatta.

Megjelent: 2020. február

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!