by artisbusiness.hu 2021. Apr 28.

Hoztam kávét

Inspiráló gondolatok a művészet piaci felfogásáról

Borbás Gergő áprilistól kötetlen beszélgetésre invitál meghatározó személyiségek kedvenc helyszínein, egy-egy kávé kíséretében. A színész-műsorvezető Hoztam kávét című, szerdánként jelentkező új, videós műsorunkban arról beszélget, hogy milyen gyümölcsöző kapcsolatokat eredményezhet a művészeti és vállalati világ összefonódása. Első ízben Márton Katalinnak, a Praktiker Magyarország HR- és CSR-vezetőjének otthonába csönget be, hogy inspiráló gondolatokat osszanak meg egymással és a nézőkkel.

Több mint két éve azon dolgozunk, hogy valós példákon keresztül mutathassuk be: a művészeti és vállalati világ összefonódása milyen, mindkét fél számára előremutató kapcsolatokat eredményezhet? Ezeket az izgalmas együttműködéseket mostantól videóműsor formájában is megjelenítjük, hogy a nézők kötetlen beszélgetéseken keresztül lássák, hol és milyen módon fonódnak össze a hazánkban egymástól távol állónak hitt világok.

Borbás Gergő hetente beszélget szakmailag széles körben elismert alkotókkal, cégvezetőkkel, mecénásokkal és kulturális szakemberekkel a művészethez kapcsolódóan. A sorozatban találkozik többek között Nyáry Krisztiánnal, hogy a könyvkiadással kapcsolatos tapasztalatairól meséljen, Schönberger Ádámmal, hogy a neves Bánkitó Fesztiválhoz csatlakozó szponzoráció mikéntjébe avassa be a nézőket, valamint Polgár Andrással, aki a mecenatúra kiemelten fontos magyarországi szereplője.

„Színházcsinálóként az előadó-művészet több területét ismerem: játszom, rendezek, valamint az Itt és Most Színházés Közösségi Tér művészeti vezetőjeként is dolgozom. A tapasztalat azt mutatja, hogy a színház nem tud önfenntartóan működni, így fontos, hogy olyan támogatói együttműködések jöjjenek léte, amelyek mindkét felet elégedettséggel töltik el.

A művészeti szférában dolgozók napi működését hátráltatja, hogy folyamatosan a megélhetéshez szükséges anyagi hátteret kutatják, miközben a gyakorlatba átültethető tudás a piaci szereplőknél megvan. Így a párbeszéd mára elengedhetetlenné vált” – fejti ki Borbás Gergő a műsorral, illetve az Art is Business tevékenységével kapcsolatban.

Borbás Gergő és Márton Katalin (fotó: Daniel Media)

A Hoztam kávét videóműsor-sorozat szerdánként jelentkezik Facebook-, illetve YouTube-csatornánkon. Premier 2021. április 28-án 18:00 órakor.

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!