by artisbusiness.hu / MTI 2023. Aug 19.

Ingyenes koncerteket ad a Concerto Budapest a Balatonnál

Idén is megrendezi Mozart Planet elnevezésű ingyenes koncertsorozatát a Concerto Budapest, amely augusztus 24. és 26. között nyolc balatoni helyszínen várja a közönséget.

A Concerto Budapest idén Fonyódon, Balatonszemesen, Balatonkeresztúron, Balatonalmádiban, Balatonbogláron, Vászolyban, Balatonföldváron és Keszthelyen ad Mozart műveiből két zenekari és hat kamarazenei előadást.

Augusztus 24-én, a Fonyódi Művelődési Központban, este pedig a balatonkeresztúri Szent Kereszt templomban A varázsfuvola nyitánya, Mozart F-dúr divertimentója, Mozart c-moll adagiója és rondója, valamint Mozart D-dúr fuvolanégyese hallható majd. Közreműködik Kaczander Orsolya fuvolaművész, Ella Dániel oboaművész, Keller András és Berentés Zsuzsanna hegedűművészek, valamint Szomor-Mekis Janka brácsaművész, Karasszon Eszter csellóművész és Lenka Petrovic hárfaművész.

Fotó: Fejér GáborFotó: Fejér Gábor

Balatonszemesen, a Baptista Imaházban és Balatonalmádiban, a Szent Ignác templomban Mozart F-dúr oboanégyes, Mozart Klarinétötös és Mozart B-dúr divertimento című művei szerepelnek a programban. Közreműködnek Rózsa Gerda, Horváth Béla oboán, Klenyán Csaba klarinéton, Mohai Bálint fagotton, Környei Zsófia és Kakutani Satoko hegedűn, valamint Móré László brácsáművész és Aranyos János csellóművész.

Fotó: Posztós JánosFotó: Posztós János

Augusztus 25-én Balatonbogláron, a Varga Béla Városi Művelődési Házban zenekari koncertet ad a Concerto Budapest Horváth Béla oboaművész közreműködésével, vezényel Keller András. Ugyanezen a napon a zenekar kamarakoncertet tart Vászolyban, a Szent Jakab-templomban. Hegedűn közreműködik Miranda Liu és Kakutani Satoko, brácsán Móré László, csellón Aranyos János, bőgőn Illés László játszik. Augusztus 26-án a zenekar Balatonföldváron, a Bajor Gizi Közösségi Házban lép fel, később Keszthelyen, a Kis Szent Teréz plébánián.

Fotó: Benkő SándorFotó: Benkő Sándor

A koncerteket megelőzően a Concerto Budapest augusztus 17-én a Harmónia a vizek felett - IV. Bencés Zenei Ünnep részeként a Tihanyi Bencés Apátságban adott ingyenes koncertet. A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretein belül valósult meg. A koncerten Mozart három mesterműve: a G-dúr hegedűverseny, a C-dúr oboaverseny és a g-moll szimfónia hangzott el Keller András vezényletével. Közreműködött Környei Zsófia hegedűművész és Horváth Béla oboaművész.

Lásd még:

„Örülök, hogy a koncertjeimen egyre több fiatal hallgatót látok”

-------------

Cikkeink írásához az Alrite beszédfelismerő (speech-to-text) megoldást alkalmazzuk.

Nyitókép: Concerto Budapest (fotó: Benkő Sándor)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!