by 24.hu/artisbusiness.hu 2021. márc 31.

Jegyvásárlással segíthet a közönség a miskolci színház táncművészén

A Miskolci Nemzeti Színház Horváth Renátó táncművésznek ajánlja fel április 17-ei online előadásának bevételét.

A művész 2019 decemberében egy gerincvelő-gyulladás következtében nyaktól lefelé megbénult. Az orvosok látnak reményt a javulásra, azonban ehhez rengeteg munkára és kezelésre van szükség. Ehhez szeretne most hozzájárulni a színház – írja a 24.hu.

A járvány miatt a Miskolci Nemzeti Színház is átállt online működésre, saját fejlesztésű stream-oldalukon minden szombaton az előző évek egy-egy sikerdarabját közvetítik. A Rózsa és Ibolya című mesebalett április 17-ei előadásának bevételét a táncművész felépülésére ajánlják fel, így a jegyvásárlással a nézők is segíthetnek.

Forrás: debreciner.hu

Renátó a Miskolci Balett előadásainak állandó vendégszereplője volt: a közönség láthatta őt a Casablanca, az Álom luxuskivitelben, valamint legutóbb az Üvöltő szelek című előadásban. A táncművész már készült, hogy új szereplőként beálljon a János vitéz táncelőadásba, amikor a trauma bekövetkezett, és megbénult.

Rögtön kórházba szállították, a vizsgálatokat altatás követte. Az orvosok jelenlegi álláspontja szerint gerincvelő-gyulladás okozta a bénulást. Renátó azóta folyamatos gyógykezelést kap. Több olyan gyógyászati eszköz is létezik, amely sokat segíthet a felépülésében, jelenleg egy speciális, idegrendszer-fejlesztő eszközt szeretnének beszerezni – a Rózsa és Ibolya jegybevételeit többek között erre szánják.

A borítókép forrása: haon.hu