by artisbusiness.hu/ujmuveszet.hu 2022. Dec 03.

Jótékonysági árverés – százharminc mű

Kortárs aukciót tartanak az Új Művészet javára

A hazai közönségnek nem kell bemutatni az Új Művészet folyóiratot. Van, akinek az oldalpárokon kibontakozó viták, cikksorozatok miatt fontos hivatkozás a lap, mások egyfajta iránytűként gondolnak rá, ami segít eligazodni a kortárs művészet összetett, sokrétű világában. A szakmai reflexió platformja, a kritika színtere, olyan felület, ahol egy-egy művész munkássága újszerű fénytörésben jelenhet meg. A gyarapodó évtizedeknek köszönhetően többgenerációs közösség, mely a művészeti világ és a műtermek történései köré szerveződik.

Horváth Lóczi Judit: Ordnung machen II. (Grids), (Opus 17/2018) akril, papír, műanyag, fa, vászon, 15×22,5×15

A kontinuitást azonban nem könnyű biztosítani egy olyan időszakban, amelyben már többnyire csak változók vannak az egyenletben. A nyomdai munkálatok emelkedő tételei, a rezsi fokozatos felkúszása, valamint egy elmaradt NKA-pályázat ténye együttesen olyan konstellációba rendeződött, ami már a rövid távú tervezést is megnehezítette. E bizonytalanságokra reagálva a lap szerkesztősége  jótékonysági aukciót szervezett, amelyre százharminc műalkotást ajánlottak fel művészek, illetve galériák.

Bálványos Levente: Grafitrelief V/3 (2019) gipsz, grafithegy,  30×30×5 cm (kerettel 50×50×10 cm)

Az árverés élőben a Zsdral Art Pop-up Galériában 117 Budapest, Dombóvári út 26.), illetve azzal egy időben az Axioart felületén kibontakozik ki 2022. december 9-én 18 órai kezdettel. Javasoljuk olvasóinknak, hogy tekintsék meg a katalógust, és – ha megtehetik – vegyenek egy műalkotást, hozzájárulva ezzel a legrégebbi képzőművészeti folyóirat fennmaradásához. Nincs jutalék, a leütési ár így megegyezik a vételárral! A vásárló egy-egy izgalmas műtárggyal tér haza, a művész és a folyóirat pedig azzal a szükséges támogatással, ami biztosítja a kulturális mezőny mozgásterét és dinamikáját. Azaz: win-win. Az alkotások – az Új Művészet szellemiségével összhangban – a lehető legszélesebb horizonton helyezkednek el, képviselve azt a robbanékony sokszínűséget, amire a leginkább szükségünk van ezekben a bizonytalan időkben.

Konok Tamás: Cím nélkül (1998) szitanyomat, 45×45 cm

További információk az Új Művészet, az Axioart és a Műtárgy.com oldalán olvashatók.

A képek forrása: Új Művészet

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!