by artisbusiness.hu 2023. Oct 24.

Jótékonysági koncerttel támogatja az ország egyetlen gyermekhospice-intézményét a Medikus Zenekar

Az eseményre november 4-én kerül sor a Zeneakadémián.

A jegyekből befolyó összeget teljes egészében a Tábitha Háznak adományozzák: az intézmény a tartósan otthon gondozott és ápolt, egész napos ellátásra szoruló betegek családjainak nyújt segítséget.

A Semmelweis Egyetem és a Tábitha Ház – az ország egyetlen működő gyermekhospice-intézménye – hosszú távú együttműködési szerződést kötött, amelynek keretében orvosszakmai együttműködés, mobilteam bevezetése és működtetése a gyermekpalliatív ellátásban, valamint az orvostanhallgatók, rezidensek és szakápolók képzési lehetőségeinek bővítése is szerepel.

A törökbálinti Tábitha Ház jelentős részben nyújt segítséget a tartósan otthon gondozott és ápolt, egész napos ellátásra szoruló betegek családjainak is, hogy a testvérekre és egymásra is fókuszálhassanak a szülők. Az intézményben erre a célra jelenleg öt ágyat finanszíroz a társadalombiztosítás, de egy folyamatban levő fejlesztés keretében várhatóan rövid időn belül megduplázódik az ellátási lehetőség.

E mellé a fontos ügy mellé állt a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara, Dubóczky Gergely karmester vezetésével, hogy a kitűzött cél elérését egy nagyszabású jótékonysági koncerttel segíthessék. A jótékonysági koncert teljes jegybevételével támogatást nyújtanak egy olyan családi közösségi tér létrejöttéhez a Tábitha Házban, amely a szaksegítség mellett, az otthoni körülményekhez leginkább hasonló, meghitt családi összejövetelekre is alkalmas helyiség kialakítását teszi lehetővé.

Dubóczky Gergely 2009 óta a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarának művészeti vezetője és karmestere. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói. A javarészt szimfonikus felállásban működő társulat az egyetemi rendezvények rendszeres résztvevője, de több alkalommal adott nagy sikerű koncerteket Budapesten, többek között a Zeneakadémián, a Müpában, a belvárosi Ferences templomban, az Örkény-kert programjában, továbbá külföldön Bayreuthban, Bernben, Krakkóban, Prágában és Nagyszombatban.

A Medikus Zenekar 2017-ben adott először jótékonysági koncertet a Zeneakadémián, akkor a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája javára, 2018-ban a Magyar Gyermekmentő Alapítványt, 2020-ban az egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáját, 2022-ben a Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskolát támogatták a teljes jegybevétellel.

Lásd még:

Foglalkozása: Dubóczky Gergely

A Medikus Zenekar idén a Belvárosi Ferences Kántorátussal ad karácsonyi koncertet

Jótékonyság nélkül szegényebbek lennénk
– Beszélgetés a Medikus Zenekar két tagjával, Ákontz-Kiss Letíciával és dr. Horváth Lászlóval

Nyitókép: a Medikus Zenekar a Zeneakadémián (forrás: Semmelweis Egyetem)

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!