by artisbusiness.hu 2024. Apr 16.

Nagyszabású országos koncertsorozat indul az MVM támogatásával

Az MVM Classic&Club a klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét állítja középpontba.

Rendszeres klasszikus zenei koncertekkel, jazz-, népzenei és könnyűzenei eseményekkel, valamint gyermekkoncertekkel várja majd a közönséget az MVM Classic&Club elnevezésű zenei koncertsorozat.  

Az MVM zeneművészet iránti elkötelezettsége évtizedekre tekint vissza, és folyamatosan keresik az új lehetőségeket, hogy még többet adjanak a művészetnek, a művészeknek és ezáltal a kultúraszerető közönségnek. A Classic&Club koncertsorozat kiválóan egészíti ki az MVM ZENERGIA koncertek küldetését.

Az eddigieknél is színesebb tematikával bővítik hagyományos komolyzenei programjaikat. Bár a klasszikus alapokat megtartják, a komolyzene mellett az igényes könnyűzene is szerepet kap: ikonikus előadók, Kossuth-díjas művészek, valamint fiatalos és lendületes repertoár jellemzi a koncertsorozatot.

A Classic&Club az MVM reményei szerint új dimenziót ad a zenei kultúrának, és összehozza a különböző zenei világok rajongóit, elősegítve ezzel a kölcsönös megértést és tiszteletet a különböző műfajok iránt. 

Tóth Vera, Csík János és Pál István „Szalonna” (forrás: MVM)Tóth Vera, Csík János és Pál István „Szalonna” (forrás: MVM)

A koncertsorozat – amelyet művészeti vezetőként Balázs János zongoraművész jegyez – négy részből áll: klasszikus hangversenyek, könnyűzenei koncertek, Junior Prima díjasok hangversenyei, valamint a családoknak szánt programok, köztük hangszerbemutató koncertek várják az érdeklődőket.

A nyitó MVM Classic koncertet június 2-án tartják Kossuth-díjas Junior Primák címmel. Az eseményen Balázs János mellett Baráti Kristóf hegedűművész és Bogányi Gergely zongoraművész lép fel a Junior Prima és Artisjus-díjas Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével. Az első MVM Club eseményen, június 6-án pedig Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő, Csík János Kossuth-díjas zenész, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája mutat be egy egyedi produkciót.

Az MVM 60 millió forinttal támogatja a koncertsorozatot, amely a Junior Prima Díj zeneművészeti kategóriájának társalapítójaként is szerepet vállaló energetikai holding megújított zeneművészeti aktivitásainak egyik fő eleme lesz a jövőben.

Nyitókép: Balázs Jánosés Baráti Kridtóf (forrás: MVM)

Lásd még: 

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM – A Junior Prima Díj az egyik legnagyobb presztízsű elismerés. 

A nagyvállalatok a modern kor mecénásai?

 

Szenvedélyesen szeretjük a kultúrát, a művészeteket és a stratégiai gondolkodást. Ez ingyen van. A lapkiadás és az online magazin működtetése azonban pénzbe kerül. Kérjük, ha teheti, támogassa az Art is Business hiánypótló munkáját!

Támogassa a kezdeményezésünket, legyen Ön is mecénás!